Foto: F64

Likt bērnam doties ar kājām trīs kilometrus uz skolu ir pārāk daudz, preses konferencē par pedagogu algu reformas rezultātiem pauda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Viņš izteicās, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), realizējot reformu, tikai operē ar tabulām un skaitļiem, neskatoties uz to, kas notiek reālajā dzīvē.

Uz jautājumu, vai Rīgā nebūtu vajadzīgs optimizēt skolu tīklu, Ušakovs norādīja, ka Rīgā nav nevienas skolas, kura tiešām atbilstu kritērijiem, ka to vajag optimizēt.

Ušakovs kā piemēru minēja Rīgas 28.vidusskolu, kas atrodas Sarkandaugavā. Tajā mācās aptuveni 400 skolēnu, un atalgojums ir samazinājies 30-50% skolotāju. Ušakovs skaidroja, ka, slēdzot šo skolu, skolēniem būtu jābrauc vai nu uz Rīgas centra skolām, vai Vecmīlgrāvi, kas ir pārāk tālu.

Tāpat Rīgas mērs stāstīja, ka, runājot par skolu optimizāciju, iepriekš minēta arī Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskola, kurā ir aptuveni 400 bērni. Tomēr, ja skolu izlemtu likvidēt, tās bērnus nevarētu izvietot tuvumā esošajās divās skolās, kurās jau mācās 1400 un 1500 bērni. Savukārt pārējās skolas, kas ir tehniski gatavas pieņemt vēl bērnus, ir vismaz trīs kilometru attālumā. Ušakovs uzsvēra, ka trīs kilometri ir pārāk daudz, lai liktu šo attālumu bērniem iet.

Viņš arī pauda, ka izglītības un zinātnes ministrs, kā arī viņa padomnieki ļoti vāji orientējas tajā, kas notiek Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!