Foto: PantherMedia/Scanpix

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi aizvadītajā diennaktī palīdzējuši vairākiem traumas guvušiem bērniem, kā arī kādam gadu un divus mēnešus vecam zēnam, kurš mutē ielicis žurku indes granulas, informē NMPD pārstāve Inga Vītola.

Mediķi uz vietas zēnam veica kuņģa skalošanu un nogādāja viņu slimnīcā.

Tāpat mediķi sniedza palīdzību desmit mēnešus vecam zēnam, kurš uzrāva sev virsū krūzi ar karstu kafiju un guva nopietnus krūškurvja un viena pleca apdegumus. Zēns tika nogādāts Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā.

Mediķi arī periodiski saņem izsaukumus uz negadījumiem, kuros bērni spēlējoties iedur sev priekšmetus mutē.

Rīgas reģionā divarpus gadus vecs zēns, spēlējoties ar flomāsteru, turēja to zobos un lēca lejā no gultas, flomāsters iedūrās zēna mutes dobumā un bērns tika nogādāts pie speciālistiem ar plēstu brūci aukslēju rajonā.

Mediķu palīdzība bija nepieciešama arī trīs savstarpēji nesaistītiem jauniešiem, kuri bija smagi piedzērušies. Zemgales reģionā 16 gadus vecs pusaudzis tika atrasts sabiedriskā vietā ar samaņas traucējumiem un vidēji smagu saindēšanos ar alkoholu, jaunietis nogādāts slimnīcā. Savukārt Vidzemes reģionā mediķu iejaukšanās bija nepieciešama 15 un 17 gadus veciem pusaudžiem, kuri nogādāti slimnīcā ar saindēšanos ar alkoholu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī saņemti 1204 izsaukumi, no kuriem 180 saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!