Foto: DELFI Aculiecinieks

Bērnu slimnīcas fonds saņēmis lielāko ziedojumu tā vēsturē - miljonu eiro. Ziedojumu pārskaitījis Latvijas uzņēmums "Mikrotīkls", kas plašāk pazīstams ar zīmolu "MikroTik", liecina fonda publicētā informācija.

Fonda pārstāvji mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta: "Vairākkārt skaitījām nulles, nespējot noticēt". Savukārt fonda vadītāja Liene Dambiņa atzīst, ka šis ir lielākais fonda vai Bērnu slimnīcas saņemtais ziedojums.

Aģentūrai BNS Dambiņa skaidrojusi, ka ziedojuma summa ir pārsteigums, jo ar uzņēmumu nebija runāts par ziedojuma apmēru. Kompānijai tika nosūtīts ziedojuma līgums, kurā kompānija pati varēja ierakstīt summu. Konkrēts ziedojuma mērķis vēl nav atrunāts, jo "tikai šovakar ieraudzījām ziedojumu un vēl kādu laiku nespējām noticēt".

"Šī ir pirmā reize, kad saņemam tik lielu ziedojumu un esam no sirds pateicīgi par ieguldījumu Bērnu slimnīcas attīstībā," viņa pauda.

Bērnu slimnīcas fonds plāno tikties ar uzņēmuma īpašniekiem nākamā gada sākumā un pārrunāt, kā vērtīgāk un labāk naudu ieguldīt, jo par šādu summu var veikt lielus un nozīmīgus uzlabojumus slimnīcā.

Dambiņa BNS minējusi arī kādu faktu no vēstures: "Bērnu slimnīcas celtniecību 1895.gadā uzsāka ar ziedoto 500 000 rubļu palīdzību, tagad sanāk, ka pirmais ziedojums ir pārspēts."

"Mirkotīkls" ražo bezvadu interneta maršrutēšanas iekārtas jeb "rūterus" un izgatavo programmatūras. Uzņēmums galvenokārt savu produkciju eksportē.

Kā liecina "Lursoft" dati, 2014. gadā kompānija apgrozīja 135 miljonus eiro, bet tās peļņa bija 34,4 miljoni eiro.

Uzņēmuma īpašnieki vienādās daļās ir Arnis Riekstiņš (attēlā labajā pusē) un ASV pilsonis Džons Martins Tallijs.

Foto: LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!