Foto: F64

Otrdien Bērnu klīniskās universitātes slimnīca (BKUS) saņems vērtīgu dāvinājumu no Pētera Avena Labdarības fonda – ultrasonogrāfu, kas sniegs jaunas iespējas dažādiem izmeklējumiem, informēja slimnīca.

Tāpat otrdien tiks parakstīts līgums par Bērnu slimnīcas un Fonda sadarbību 2012.gadā, ietverot ne tikai vērtīgās medicīnas aparatūras un medikamentu dāvinājumu, bet arī finansējumu ārstu apmācības programmai Krievijas nozīmīgākajās klīnikās.

Pētera Avena Labdarības fonda direktors Igors Bass norāda, ka 2012.gadā fonds "Paaudze" īpašu uzmanību veltīs tieši bērnu veselības aizsardzībai, kas ir viens no mūsu organizācijas darbības pamatmērķiem. "Uzsākot sadarbību šajā gadā, vēlamies paplašināt ziedojuma pielietojuma spektru, atbalstot ne tikai medicīnas aparatūras un medikamentu iegādi, bet sniedzot ieguldījumu arī vērtīgākajā – cilvēkos. Šogad jau esam uzsākuši mediķu zināšanu profesionālās pilnveidošanas programmu Krievijas nozīmīgākajās klīnikās," informē Bass.

BKUS valdes priekšsēdētāja Anda Čakša atzīst, ka šobrīd veselības aprūpei piešķirtais finansējums ierobežo jaunu ārstniecības un diagnostikas veidu ieviešanu stacionāros.

"Pateicoties sadarbībai ar Pētera Avena Labdarības fondu "Paaudze", Bērnu slimnīcai ir iespēja ievērojami uzlabot pacientu ārstniecības un aprūpes kvalitāti. Portatīvais ultrasonogrāfs Anestezioloģijas dienestā ir ilgi gaidīts sapnis, kas beidzot ir piepildījies. Ar šo aparātu būs iespējams daudz drošāk veikt gan centrālo, gan perifēro asinsvadu punkcijas, kas līdz šim tika veiktas bez vizualizācijas iespējām. Punktējot asinsvadus vizualizācijas kontrolē, varēs samazināt iespējamo komplikāciju skaitu, kā arī diagnosticēt dažas lielo asinsvadu anatomiskās gaitas īpatnības, ko ikdienā nav iespējams saredzēt," pauž Čakša.

Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" un BKUS sadarbība aizsākās 2010.gadā, slimnīcai saņemot pirmo dāvinājumu - plūsmas citometru un reaģentus, kas būtiski uzlabo dažādu profilu pacientu diagnostikas un ārstēšanas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!