Foto: LETA

Ceturtdien, 23. februārī, VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca" ārkārtas dalībnieku sapulcē par slimnīcas valdes priekšsēdētāju iecelts nominācijas komisijas izvēlētais pretendents – līdzšinējais farmācijas kompānijas "GSK Latvia" valdes loceklis un ārējo attiecību direktors Valts Ābols.

Kā portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM), Ābols 1995. gadā ieguvis ārsta diplomu Latvijas Medicīnas akadēmijā, 2000. gadā maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, savukārt 2016. gadā Liverpūles Universitātē ieguvis maģistra grādu Sabiedrības veselības un veselības vadībā.

Ābols pēdējos 20 gadus strādājis vadošos amatos farmācijas kompānijā "GSK Latvia", kā arī darbojies kā valdes loceklis Ārvalstu Investoru Padomē un vadījis Veselības darba grupu, kā arī Rīgas Stradiņa universitātē bijis lektors veselības vadības programmā.

Ābols jaunajā amatā stāsies pēc mēneša – 24.martā.

VM decembra beigās izsludināja konkursu uz Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatu. Iepriekš Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīja veselības ministre Anda Čakša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!