Foto: LETA

Jaunais Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājs Valts Ābols cer katram pacientam nodrošināt maksimāli pozitīvu pieredzi, kā arī veicināt slimnīcas cilvēkresursu attīstību, motivāciju un kapacitāti.

Kā atzina Ābols, nav nejaušība, ka cilvēkam ir divas acis, divas ausis un tikai viena mute, tāpēc būtu pārsteidzīgi nākt klajā ar kādiem radikāliem paziņojumiem. Viņš gan saredz, ka Bērnu slimnīca ir viena no prasmīgāk vadītajām iestādēm, kurā jau ieviestas vairākas būtiskas reformas saistībā ar procesu kvalitāti, pacientu drošību un labas pārvaldības praksi.

Kā vienu no prioritātēm Ābols saskata maksimāli pozitīvas pieredzes nodrošināšanu katram, kurš nonāks saskarsmē ar Bērnu slimnīcu. Tāpat kā nozīmīgāko slimnīcas resursu Ābols atzīmē personālu, līdz ar to pašsaprotama esot iecere veicināt medicīnas personāla attīstību, motivāciju un kapacitāti. Vienlaikus viņš atzina, ka tas būs lielākais izaicinājums, ņemot vērā ierobežoto finanšu situāciju. Ābolam gan vēl vajadzīgi papildu novērojumi, lai izdarītu plašākus secinājumus.

Taujāts par savu motivāciju kandidēt uz Bērnu slimnīcas vadītāja amatu, Ābols sacīja, ka tā ir iespēja izmantot iepriekšējo pieredzi un zināšanas, kuras ieguvis, absolvējot ar veselības vadību saistītu mācību programmu. Kā svarīgāko iemeslu viņš atzīmēja iekšējo motivāciju un degsmi.

Savukārt, vaicāts, vai privātajā sektorā tomēr neizdevās nopelnīt vairāk nekā Bērnu slimnīcā, Ābols norādīja, ka atbilde uz šo jautājumu jau ir zināma, tomēr viņa iekšējai motivācijai uzlabot Bērnu slimnīcas darbu bija lielāka nozīme.

Jau ziņots, ka par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāju iecelts medikamentu vairumtirgotājas SIA "GlaxoSmithKline Latvia" ("GSK Latvia") valdes loceklis un Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes loceklis Ābols, pastāstīja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Agnese Zarāne.

Ceturtdien notikusi slimnīcas dalībnieku sapulce, kurā Ābols apstiprināts par valdes priekšsēdētāju. Konkursā uz vakanto valdes locekļa amatu viņš ieguvis visaugstāko punktu skaitu no visiem pretendentiem.

Kā sociālajā portālā "twitter" norāda veselības ministre Anda Čakša, jaunajam vadītājam būs jānovelk skaidras robežas ar iepriekš darba pieredzē realizētām interesēm. Savukārt Veselības ministrijai un arī sabiedrība kopumā būs jāraugās kā šīs robežas tiek ievērotas.

Ābols jaunajā amatā stāsies 24.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!