Foto: LETA

Jūrmalas rezidencē Valsts prezidents Andris Bērziņš visā savā pilnvaru laikā nav iegriezies ne reizi. Ēkas uzturēšanas izdevumi bez iemītniekiem vidēji mēnesī ir 4100 eiro, kas ir aptuveni četras reizes mazāk nekā laikā, kad rezidence bijusi apdzīvota, sestdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Valsts Prezidenta kancelejas dati liecina, ka, rezidenci apdzīvojot, vidējie izdevumi mēnesī bijuši 16 625 eiro. Savukārt rezidence bez iemītniekiem izmaksā 4100 eiro. Raidījums vēstī, ka Jūrmalas rezidences izmaksas vidēji mēnesī 2010.gadā bija 16 625,15 eiro, bet 2014.gadā - 4 100,40 eiro.

Prezidenta Jūrmalas rezidencē joprojām ir pēc Bērziņa priekšteča Valda Zatlera kundzes ieceres iegādātais spogulis ar ūdenssienu. Tāpat saglabāti dīvāni un guļamistabas iekārtojums. Zatlera dēla izmantotajā istabā sākuši tecēt griesti. Raidījums ziņo, ka, neskatoties uz tekošajiem griestiem, īpašums kopumā tiekot turēts kārtībā, tīrīts un apkurināts. To apsargā Militārā policija.

Ēka akreditēta darbam ar valsts noslēpumu saturošu informāciju, kas nozīmē, ka tajā drīkst rīkot tikai īpašus pasākumus ar augsta līmeņa amatpersonu dalību. Turklāt visi iesaistītie pakļauti valsts drošības iestāžu kontrolei. Pirms diviem gadiem rezidencē notikuši pāris pasākumi ar Baltijas valstu ministru prezidentiem un Rīgas konferences dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!