Foto: DELFI.lt

Valsts prezidents Andris Bērziņš dažbrīd nepiekrīt Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites vairākkārt paustajam, ka Krievija ir uzskatāma tikai par teroristisku valsti.

Jautāts, vai piekrīt Lietuvas prezidentes Grībauskaites vairākkārt paustajam, ka Krievija demonstrē īpašības, kas raksturīgas teroristiskai valstij, Bērziņš intervijā LTV7 raidījumā "Točki nad i" norādīja, ka nepiekrīt šādai nostājai.

Tāpat viņš vērsa uzmanību, ka Lietuvas prezidentei ir lielākas iespējas paust savu nostāju dažādos jautājumos, tostarp tajos, kas saistīti ar ārpolitiku.

Jau ziņots, ka raidorganizācijas BBC ekonomikas žurnālistei Višalai Sripatmai Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite atkārtojusi savus iepriekšējos izteikumus, ka Krievija demonstrē "īpašības, kas raksturīgas teroristiskai valstij".

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei, bet šobrīd Krievijas bruņotie spēki jau tiek koncentrēti pie Mariupoles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!