Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš ir pateicīgs Eiropas Savienības (ES) prezidējošajai valstij Portugālei par tās izteikto atbalstu, pieņemot paziņojumu pret Krievijas izteikto kritiku Latvijai.
Bērziņš piektdien žurnālistiem atzina, ka Portugāles paziņojums bija ļoti spēcīgs un precīzs un tas apliecina, ka Latvijai un Eiropas Savienībai izveidojušās labas attiecības, un pierāda to, ka Latvija ir Eiropas valsts.

Jau ziņots, ka Portugāle ceturtdien EDSO Pastāvīgās padomes sēdē Vīne noraidīja Krievijas izteikto kritiku par cilvēktiesību pārkāpumiem pret Latviju un par genocīdā notiesātā Mihaila Farbtuha apcietināšanu.

"Pēdējos mēnešus Krievija vairākkārt, lietojot ārkārtīgi asus izteicienus, izteikusi pārmetumus Latvijai un Igaunijai. Šāda politika ir ne tikai neproduktīva, bet ir vienkārši nepieņemama mūsdienu Eiropai," pausts paziņojumā.

Arī Krievijas izteikto kritiku par cilvēktiesību pārkāpumiem Latvijā Portugāle noraidīja. Paziņojumā atzīts, ka Latvija sasniegusi milzīgu progresu demokrātijas un cilvēktiesību veicināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!