Foto: F64
Valsts prezidenta amata kandidāts, no Vidzemes ievēlētais Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāts, bijušais "Unibankas" vadītājs Andris Bērziņš ceturtdien pēc prezidenta vēlēšanu biļetena iemešanas urnā žurnālistiem pastāstīja, ka nobalsojis "pēc sirdsapziņas".

"Kā gan citādi es varēju balsot?" jautāja Bērziņš.

Pirms balsošanas viņš žurnālistiem atzina, ka par gadījumā, ja viņš stāstītu, ka nebalsos par sevi, viņam tāpat neviens neticētu, jo "jūs jau tagad nevienam neticat".

Saeima ceturtdien vēl nākamo Valsts prezidentu, un uz šo amatu pretendē pašreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers un piecu Zaļo un Zemnieku savienības deputātu izvirzītais deputāts Bērziņš.

Līdz šim nevienam prezidenta amata kandidātam nav apsolīts Saeimā pārstāvēto politisko spēku vairākuma atbalsts. "Vienotība" solīja atbalstīt Zatleru, tāpat par pašreizējo prezidentu sola balsot "VL-TB/LNNK". Tas dotu Zatleram 40 balsi, bet ievēlēšanai nepieciešama 51 balss.

Tautas partija, kuras Saeimas deputāti kopā ar pārējo apvienības "Par labu Latviju" (PLL) frakciju vēl pirms neilga laika izvirzīja Valsts prezidentu Valdi Zatleru uz otro termiņu, pēc viņa lēmuma rosināt Saeimas atlaišanu, vienbalsīgi nolēmusi neatbalstīt Zatlera kandidatūru. PLL būs brīvais balsojums.

Arī ZZS jau paziņoja, ka frakcijai būs brīvais balsojums, tāpat par vienotu rīcību neizšķīrās arī opozīcijā esošais "Saskaņas Centrs", turklāt SC deputāti savu balsojumu sabiedrībai neatklās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!