Foto: LETA

Nacionālā apvienība būtu gatava virzīt savu kandidātu satiksmes ministra amatam, tomēr šis amats nav tik būtisks, lai destabilizētu situāciju koalīcijā, tāpēc par katru cenu tā uz to neuzstās, trešdien Latvijas Radio sacīja Nacionālās apvienības līderis Gaidis Bērziņš.

Ja būtu tāda iespēja, apvienība izvirzītu savu kandidātu, jo partijas rindās ir biedri, no kuru vidus var izvēlēties satiksmes nozares profesionāli un piemērotu ministru.

Tomēr šis amats neesot arguments tam, lai tiktu radīta destabilizējoša situācija koalīcijā. Tāpat noteicošais turpmākajām sarunām būšot arī premjera viedoklim šajā jautājumā, norādīja Bērziņš.

Bezpartejiskais satiksmes ministrs Aivis Ronis, par kura darbību amatā solidāru atbildību uzņēmās premjera pārstāvētā "Vienotība" un neatkarīgo deputātu grupa jeb "Olšteina sešinieks", nolēmis demisionēt, jo viņam ir domstarpības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) atzīst, ka Ronis nepiekrīt nesamērīgi pieaugušo algu samazināšanai dažos valsts uzņēmumos. "Politiskais tirgus" vēl neesot atvērts, bet Dombrovskis šai amatā vēlētos redzēt nozares profesionāli, savukārt "sešinieka" līderis Klāvs Olšteins jau neizslēdz iespēju pretendēt uz šo amatu.

Ronis otrdien izplatītajā paziņojumā medijiem norāda, ka viņam dažos jautājumos viedoklis atšķiras gan no koalīcijas, gan no pozīcijas nostājas, un viņš nolēmis demisionēt. "Koalīcijai ir iespēja turpināt strādāt," sacījis Ronis. Viņš arī pilnībā atbalsta Dombrovska mērķi par Latvijas dalību eirozonā un Eiropas "kodolā".

Kuldīdznieks Aivis Ronis sākotnēji veidojis ilgstošu un spožu karjeru diplomātiskajā dienestā, kuras virsotne bija prestižie vēstnieka amati ASV un NATO. Vēlāk viņš atgriezies Latvijā, bijis ārlietu ministrs, vadījis komercbanku lobiju organizāciju.

Ronis par satiksmes ministru kļuva 11. Saeimas laikā, kad tika apstiprināta trešā Valda Dombrovska valdība,- par bezpartejiska ministra darbību solidāru atbildību uzņēmās no Zatlera Reformu partijas (ZRP) izstājušies neatkarīgie deputāti un "Vienotība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!