Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš svētdien nosūtīja jaunievēlētajam Čehijas prezidentam Milošam Zemanam vēstuli, sveicot viņu ar ievēlēšanu prezidenta amatā, informēja Prezidenta preses dienestā.

Vēstulē Andris Bērziņš raksta: "Sveicu Jūs ar uzvaru pirmajās tiešajās prezidenta vēlēšanās Čehijā, kas nepārprotami norāda uz Čehijas tautas uzticību Jums kā personībai un valsts vadītājam! Esmu pārliecināts un no savas puses darīšu visu iespējamo, lai mūsu abu valstu divpusējās attiecības turpinātu attīstīties vislabvēlīgākajā gaisotnē."

Valsts prezidents vēl arī izturību un panākumus pildot pienākumus, kurus jaunais Čehijas prezidents uzņēmies. Vēstules noslēgumā Bērziņš izsaka uzaicinājumu Milošam Zemanam vizītē apmeklēt Latviju.

Jau ziņots, ka Čehijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis bijušais premjers un kreiso spēku pārstāvis Milošs Zemans, tādējādi kļūstot par Čehijas pirmo tautas vēlēto prezidentu, sestdien paziņoja Čehijas Statistikas birojs.

Zemans otrajā vēlēšanu kārtā, kas notika piektdien un sestdien, ieguvis 55,7% balsu, liecina biroja publiskotie dati pēc balsu saskaitīšanas 94% vēlēšanu iecirkņu.

Otrs kandidāts pašreizējais Čehijas ārlietu ministrs labēji noskaņotais Karels Švarcenbergs vēlēšanu otrajā kārtā ieguvis 44,3% balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!