Neviena no valdības amatpersonām nav izmantojusi seksuālus pakalpojumus, ko varētu piedāvāt pedofilijas lietā iesaistītās personas, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijā paziņoja Tautas partijas (TP) frakcijas priekšsēdētājs Gundars Bērziņš.
"Šobrīd esošie pierādījumi ļauj apgalvot, ka neviena no valdības amatpersonām nav izmantojusi pedofilijas firmas pakalpojumus," paziņoja deputāts.

Viņš sacīja, ka tieši tādēļ ieteicis publiskot visus izmeklēšanas materiālus, lai sabiedrība varētu ar tiem iepazīties un izvērtēt notiekošo.

BNS jau ziņoja, ka TP frakcijas vadītājs ceturtdien publiski nosauca premjera Andra Šķēles vārdu saistībā ar pedofilijas skandālu, sakot, ka Ministru prezidentu cenšas nomelnot.

Bērziņš paziņoja, ka Saeimas izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Jānis Ādamsons un "Latvijas Ceļa" deputāts Edvīns Inkens organizē izrēķināšanos ar ģenerālprokuratūru un "personisko pretinieku" - Šķēli, cenšoties saistīt viņu ar pedofilijas lietu.

Pašlaik esot bijis pamats domāt, ka Šķēles vārds parādīsies Saeimas izmeklēšanas komisijas starpziņojumā.

"Tas liek domāt, ka viss jau bija rūpīgi plānots," televīzijā Bērziņš.

Viņš sacīja, ka paziņojumu izteicis, savas partijas priekšsēdētāju aizstāvot. Par valdības cilvēku saistību ar pedofilijas lietu šobrīd neesot ne mazāko pierādījumu.

Savukārt Inkens pauda - ja puiši - prostitūtas, vai citi cilvēki nosaukuši amatpersonu uzvārdus, tas izraisa pārdomas, taču to nevar saukt par pierādījumu.

Inkens arī uzsvēra, ka nav nosaucis nekādus amatpersonu vārdus. Taču līdzīgi deputātam Ādamsonam, Inkens pauda neizpratni, kādēļ joprojām nav apcietināts "misis Latvija" vadītājs Ainars Eisaks, par kura noziegumiem esot pietiekamas liecības.

Inkens arī noliedza, ka kaut kādā veidā būtu mēģinājis gāzt politisko varu, bet vēlas, lai Ģenerālprokuratūra beidzot nopietni pievērstos lietai.

Viņaprāt, Tautas partijas rīcība, izsakot minēto paziņojumu ir šokējoša un nepareiza, turklāt pazemo premjera Šķēles cieņu un godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!