Šā gada jūnijā bezdarba līmenis septiņās lielākajās Latvijas pilsētās palielinājies vienīgi Ventspilī, informē Centrālajā statistikas pārvalde.
Pārvaldes dati liecina, ka šā gada 1.jūlijā bezdarba līmenis Ventspilī bija 7,1%, bet 1.jūnijā - 6,9%.

Jūnijā bezdarba līmenis nav mainījises Rēzeknes, bet pārējās piecās lielākajās pilsētās bezdarba līmenis ir samazinājies - Rīgā un Jūrmalā par 0,2 procentpunktiem, Daugavpilī un Jelgavā - par 0,4 procentpunktiem, bet Liepājā - pr 0,6 procentpunktiem.

Šā gada 1.jūlijā bezdarba līmenis Rīgā bija 4%, Daugavpilī - 11,8%, Jelgavā - 8,8%, Jūrmalā - 8,8%, Liepājā - 12,7%, bet Rēzeknē - 12,4%.

Savukārt starp rajoniem bezdarba līmenis visvairāk - par 0,5 procentpunktiem - palielinājies Saldus rajonā un jūlija sākumā bija 6,9%. Par 0,1 procentpunktu jūnijā bezdarba līmenis arī palielinājies Alūksnes, Limbažu, Ludzas un Preiļu rajonos.

Jelgavas rajonā bezdarba līmenis jūnijā nav mainījies, bet pārējos rajonos tas samazinājies.

Visvairāk - par 0,6 procentpunktiem - bezdarba līmenis samazinājies Madonas rajonā, savukārt Aizkraukles un Daugavpils rajonos bezdarba līmeņa samazinājums bijis par 0,5 procentpunktiem, bet Liepājas un Valkas rajonos - par 0,4 procentpunktiem.

Kopumā Latvijā šā gada 1.jūlijā bezdarba līmenis bija 8,4%, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā 1.jūnijā, kad bezdarba līmenis bija 8,6%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!