Foto: AP/Scanpix

Pēc iesaistīšanās Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) reģionālās mobilitātes atbalsta pasākumā "Darbs Latvijā" pastāvīgu darbu atraduši 92 cilvēki, liecina NVA apkopotie dati.

Kopumā atbalsta pasākumā pērn piedalījās 180 cilvēki. "Par šī projekta efektivitāti un lietderību liecina fakts, ka 92 tās dalībnieki pēc četriem mēnešiem joprojām turpina strādāt pie tiem pašiem darba devējiem," norāda NVA speciāliste Iveta Kancēna.

Pērn lielākais pieteikumu skaits mobilitātes atbalstam saņemts NVA filiālēs Rēzeknē, Cēsīs, Jēkabpilī, Limbažos, Ludzā, Talsos un Valmierā. Vairums nodarbināto prasījuši atbalstu transporta izdevumu segšanai ceļā no dzīvesvietas uz darbavietu un atpakaļ.

Pasākuma dalībnieki strādājuši kā vienkāršākas profesijās, tā arī tādas, kas prasa īpašu izglītību un pieredzi, piemēram, metālmateriālu metinātājs, miesnieks, šķirotājs, ceha strādnieks, veikala pārdevējs, tehniskais direktors, farmaceita asistents, galvenais grāmatvedis, gids un palīgstrādnieks.

Šobrīd programmā ir iesaistīti 69 NVA klienti. Šogad saņemti 26 bezdarbnieku pieteikumi dalībai pasākumā.

Kā ziņots, pasākuma mērķis ir veicināt darbaspēka mobilitāti reģionos ārpus Rīgas. Iesaistoties tajā, bezdarbniekiem, kuri atraduši darbu vismaz 20 kilometru attālumā no deklarētās dzīvesvietas, tiek nodrošināta finansiāla atlīdzība 398,40 eiro apmērā transporta un īres izdevumu segšanai pirmos četrus darba mēnešus.

Atbalsta pasākumu NVA sāka īstenot 2013.gada 19.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!