Rīgas domē sagatavots noteikumu projekts, atbilstoši kuram visiem Rīgas pašvaldības bezdarbnieka sociālā pabalsta saņēmējiem līdz 20 stundām nedēļā būs jāstrādā pagaidu sabiedriskajos darbos.
Domes Sociālo jautājumu komitejas vadītājs Heinrihs Lācis trešdien preses konferencē paskaidroja, ka sabiedriskie darbi iecerēti kā nodarbinātību veicinošs pasākums un tāpēc, lai pabalsta saņēmējs "to nesaņemtu kā nabagdāvanu un pats piedalītos tā pelnīšanā".

Noteikumu projekts paredz, ka bezdarbnieka sociālā pabalsta saņēmējs tiks nodarbināts no četrām stundas dienā, bet ne vairāk kā 20 stundu nedēļā.

Lācis ir pārliecināts, ka uzņēmumos būs iespējams iekārtot bezdarbniekus, jo, piemēram, pašvaldības uzņēmumā "Rīgas parki un dārzi" vienmēr vajagot strādniekus. Domnieks arī ir pārliecināts, ka pašvaldības uzņēmumos, kuri atrodas pašvaldības departamentu pārraudzībā, izdosies veicināt interesi nodarbināt bezdarbniekus.

Pagaidu sabiedriskajos darbos būs jāstrādā trīs mēnešus un paralēli darbam bezdarbniekam darbspējīgā vecumā jāmeklē darbs, skaidroja Lācis.

Sabiedriskajos darbos nebūs jāpiedalās tiem bezdarbnieka sociālā pabalsta saņēmējiem, kas ir pensijas vecumā, invalīdiem, sievietēm grūtniecības un bērna kopšanas periodā, mātēm ar pirmsskolas vecuma bērniem, personām, kas aprūpē bērnu invalīdu, kā arī personām ar pārejošu darba nespēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!