Foto: F64

Biedrība "Latvija par latu" pārtrauc parakstu vākšanu Saeimas atsaukšanai, jo apkopojot jau savāktos parakstus, to skaits ir izrādījies nepietiekams, lai iesniegtu Centrālajai vēlēšanu komisijai, portālu "Delfi" informēja biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Orols.

Plānotos 10 000 parakstus biedrībai neesot izdevies savākt laika, pilsoņu pasivitātes un lielā mērā arī finansējuma trūkuma dēļ, skaidroja biedrības vadītājs.

Jau ziņots, ka 2013.gada 29.maijā Centrālā vēlēšanu komisija oficiāli apstiprināja, ka biedrība ir tiesīga uzsākt 10 000 notariāli apstiprinātu parakstu vākšanu Saeimas atlaišanai.

Orols portālam "Delfi" tolaik uzvēra, ka 10 000 parakstu varētu savākt apmēram divu mēnešu laikā vai pat ātrāk. Viņš teica, ka Saeimas atlaišanas iniciatīvu virza vairākas biedrības ar daudziem atbalstītājiem. Parakstu vākšanas iniciators tolaik lika lielas cerības arī uz Rīgā vasarā notikušajiem dziesmu un deju svētkiem, kad vienkopus varētu "satikt un iedraudzēties" ar daudziem cilvēkiem, vienlaikus arī veicinot parakstu vākšanu.

Biedrība uzsvērusi, ka "pēc pēdējās valsts komercbankas ("Latvijas Hipotēku un zemes bankas") pārdošanas un referendumu griestu paaugstināšanas no 2015.gada ir pienākusi kārta nacionālās valūtas likvidēšanai". "Visas Saeimas frakcijas atbalsta eiro ieviešanu un lata likvidēšanu. Līdz ar to Saeimas deputāti pārkāpj doto zvērestu," savu pozīciju pauda biedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!