Foto: AFP/Scanpix

Biedrība "Nē, pirātismam Latvijā" vērsusies pie vairākiem ministriem ar lūgumu nodrošināt Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldi (VP ENAP) ar septiņām papildu štatā vietām, portālu "Delfi" informēja biedrībā.

Biedrība vēstulē kultūras ministrei Dacei Melbārdei (NA), iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (V) un satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS) lūdz papildināt VP ENAP ar septiņām štata vietām no nākamā gada, "kas sniegtu milzīgu ieguldījumu nelegālo televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumu sniedzēju problēmas risināšanai".

Biedrība norāda, ka Iekšlietu ministrija, iesniedzot Finanšu ministrijā jauno politikas iniciatīvu pieteikumus 2017.–2019. gadam, priekšlikumu par papildu nepieciešamā finansējuma piešķiršanu televīzijas pakalpojumu internetā sniedzēju uzraudzības uzlabošanai ir iekļāvusi zemajā 27. pozīcijā.

Vienlaikus biedrība vērš uzmanību, ka jaunās politikas iniciatīvas norādītā papildu nepieciešamā finansējuma summa nesakrīt ar Ministru kabinetā izskatītajā informatīvajā ziņojumā norādīto.

"Biedrība izprot grūtības, ar kurām saskaras visas ministrijas, veidojot 2017. gada valsts budžeta likumprojektu, un visus sociālpolitiskos aspektus un daudzās nozares, kuras lūdz papildu budžeta finansējumu, bet mēs lūdzam jūs katru izvērtēt nelegālo TV pakalpojumu sniedzēju darbību bīstamību arī no nacionālās drošības aspekta, kad 240 000 Latvijas iedzīvotāju dzīvo nekontrolētā informatīvajā telpā, kā arī, mūsuprāt, ir skaidri redzams ekonomiskais ieguvums 12 miljonu eiro apmērā, kas šobrīd iet garām valsts kasei nelegālo TV pakalpojumu sniedzēju ēnu ekonomikas aktivitāšu rezultātā," vēstules nobeigumā uzsver biedrības izpilddirektore Dace Kotzeva.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz Arņa Saukas pētījumu, kas veikts sadarbojoties ar biedrību, jau vēstīja, ka valsts kasei televīzijas pakalpojumu nelegālie sniedzēji ik gadu nenomaksā nodokļus no vismaz 12 miljoniem eiro no televīzijas pakalpojumu sniegšanas abonenta maksas vien, jo vismaz 100 000 mājsaimniecību izmanto nelegālo televīziju apraides nodrošinātāju pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!