Foto: LETA

Atsevišķu politiķu aiziešana no partijas ilgtermiņā nenovājinās "Vienotību", uzskata politiskā spēka priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Politiķi apbēdina fakts, ka ir partijas biedri, kuri plāno iet prom, tomēr viņiem ir iespēja to darīt, ja grib realizēt sevi kaut kur citur. "Tas apbēdina, bet es neredzu, ka ilgākā periodā tas būtiski novājinātu partiju," teica Piebalgs.

Komentējot Ilzes Viņķeles, Lolitas Čigānes, Andreja Judina, Alekseja Loskutova un Inta Dāldera ieceri veidot citu politisko spēku, Piebalgs skaidroja, ka šie politiķi nav slēpuši, ka viņiem ir pārdomu periods, tomēr tās ziņas bija negaidītas. Pašlaik valstī ir daudz samilzušu lietu, kuru risināšanā "Vienotībai" ir aktīvi jāiesaistās, uzvēra Piebalgs, minot nodokļu reformu un parlamentārās izmeklēšanas komisiju par "oligarhu sarunām".

Viņš arī piebilda, ka kolēģu politiskie plāni nemainīs ieceri uzticēt Judinam šīs parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadīšanu.

Šonedēļ arī gaidāma "Vienotības" valdes sēde, kur tiks pārrunāts šis jautājumus, jo cilvēki, kuri plāno aiziet, strādā arī šī politiskā spēka frakcijā Saeimā. Iesniegumus par izstāšanos no "Vienotības" minētie politiķi vēl neesot iesnieguši.

Piebalgs uzsvēra, ka viņš centies saliedēt partiju, kā arī atzina, ka tas izdevies tikai daļēji. Diskusijas par aktualitātēm un partijas nākotni paredzētas "Vienotības" kongresā septembrī, piebilda politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!