Foto: F64

Par Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) padomnieku administratīvi juridiskajos jautājumos kļuvis kādreizējais Uzņēmumu reģistra (UR) galvenais valsts notārs un Latvijas Universitātes profesors Ringolds Balodis, portāls “Delfi” uzzināja Jūrmalas domē.

Tāpat  augustā par Trukšņa padomnieci kultūras un izglītības jautājumos kļuvusi mākslas zinātņu doktore Ingrīda Vilkārse, bet par padomnieci mārketinga jautājumos - ilggadējā laikraksta „Dienas Bizness" galvenā redaktore Līga Dzirnekle.

„Ar Jūrmalai piesaistīto labāko nozaru speciālistu palīdzību esam apņēmības pilni lauzt veco, iesīkstējušo pārvaldes sistēmu. Ir uzsākts ceļš uz jauno Jūrmalu, un šis process ir neatgriezenisks. Beidzot Jūrmalā ir stabila politiskā vadība un mēs varam īstenot jūrmalniekiem solīto - profesionālu un stabilu pārvaldi, kas nodrošinās Jūrmalas attīstību un visu Jūrmalas iedzīvotāju dzīves kvalitātes paaugstināšanu. Esmu ļoti gandarīts, ka šīm pozitīvajām pārmaiņām esam spējuši piesaistīt augsta līmeņa profesionāļus. Un mums noteikti vēl būs vajadzīgi enerģiski un pieredzējuši cilvēki, ar kuriem kopīgi veidosim jauno Jūrmalu," uzsver Truksnis.

Tāpat augusta sākumā izveidota īpaša darba grupa, kuras uzdevums ir izstrādāt jaunu Jūrmalas domes administrācijas struktūru, kas nodrošinātu uz labas pārvaldības principiem balstītu pilsētas pārvaldi un skaidri nodalītu lēmējvaru no izpildvaras.

Darba grupas vadītājs ir Balodis. Jaunās pārvaldes izveidē tiek izmantoti starptautiskās auditoru kompānijas „Ernest&Young Baltic" sniegtie ieteikumi Jūrmalas pašvaldības darbības pilnveidošanai. Plānots, ka jau šomēnes Jūrmalas dome lems par jaunās struktūras apstiprināšanu.

Šā gada 3. septembrī pēc domes priekšsēdētāja rīkojuma izveidota arī darba grupa, lai pārbaudītu dzīvojamo platību īres līgumus Jūrmalā. Tāpat uzsākta dienesta izmeklēšana domes Dzīvokļu nodaļā.

No darba uz dienesta pārbaudes laiku atstādināts arī līdzšinējais Dzīvokļu nodaļas vadītājs Dzintars Krūmiņš, bet par nodaļas pienākumu izpildītāju uz šo laiku iecelts pārbaudes komisijas loceklis Aivars Paegle, kurš domē strādā no 1.augusta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!