Foto: LETA
Bijušais Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Aivars Straume, kurš no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) nesekmīgi kandidējis 10.Saeimas vēlēšanās, jau kopš janvāra darbojas VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) meitasfirmas SIA "LDz apsardze" valdē, bet februārī kļuvis par tās vadītāju un neslēpj, ka uzrunāts šim amatam no savas – Latvijas Zaļās partijas (LZP) puses.

LDz kapitāldaļu turētāja ir Satiksmes ministrija (SM), kuru vada ZZS pārstāvis Uldis Augulis. Uzņēmuma mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka SIA "LDz apsardze" sniedz apsardzes pakalpojumus LDz koncerna uzņēmumiem, "kā arī privātpersonām, uzņēmumiem, sabiedriskajām organizācijām, valsts iestādēm un pašvaldībām".

Bijušais ugunsdzēsēju priekšnieks Straume stāsta, ka viņu kā iekšlietu nozares speciālistu par darbu "LDz apsardze" uzrunājis LZP līdzpriekšsēdētājs un ZZS valdes priekšsēdis, vides ministrs Raimonds Vējonis. "Tālāk jautājumu skatīja LDz valdes sēdē – es tur iesniedzu savu CV," stāsta Straume.

Par uzņēmuma valdes locekli Straume kļuva jau janvārī, bet februārī valdes priekšsēdētāja amatā nomainīja Arni Maculēviču, kurš portālam "Delfi" telefonsarunā apliecināja, ka tagad viņš ir valdes loceklis un izmaiņas notikušas ļoti nesen. Par to liecina arī LDz mājaslapa, kur par "LDz apsardze" vadītāju joprojām tiek saukts Maculēvičs.

Savas ieceres uzņēmuma vadībā, kas saistītas ar dzelzceļa kravu, ēku un teritoriju apsardzi un ugunsdrošību, Straume ir pārrunājis arī ar LDz februārī izveidotās struktūras - Iekšējās drošības direkcijas vadītāju, bijušo Satversmes aizsardzības biroja direktoru Laini Kamaldiņu, kurš līdz gada sākumā notikušajām izmaiņām uznēmuma valdē un padomē vadījis AS "Latvijas Kuģniecība" drošības dienestu.

Jau ziņots, ka vadība nomainīta jau vairākos valsts uzņēmumos, kuros tieši vai pastarpināti kapitāldaļu turētāja ir SM. Amatus uzņēmumos zaudējuši ar iepriekšējo ministru Aināra Šlesera (LPP/LC) un Kaspara Gerharda (TB/LNNK) partijām saistītie cilvēki, vietu dodot tagadējā ministra Ulda Auguļa (ZZS) politiskajiem domubiedriem, kā arī atsevišķām bezpartejiskām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!