Foto: Shutterstock

Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieks Juris Jurašs varētu kļūt par "Jaunās konservatīvās partijas" biedru, liecina LTV raidījuma "Panorāma" rīcībā esošā informācija.

Pērn decembrī Jurašs ziedojis partijai 70 eiro. Sākumā bijušais darbinieks raidījumam noliedza, ka tas bija viņš. Pēc tam Jurašs atcerējās, ka decembrī bijis uzaicināts uz partijas Ziemassvētku pasākumu un ziedojums bija ģimenes dalības maksa šajā pasākumā.

"Tā ka tāda lieta bijusi, bet tādā tiešā veidā, kā ziedojums, tāds gan nav bijis. Iespējams, ka likuma izpratnē to tulko kā ziedojumu, neesmu tik smalks speciālists," skaidroja Jurašs.

Runas, ka bijušais darbinieks varētu iesaistīties politikā un kļūt par "Jaunās konservatīvās partijas" biedru, Jurašs ne apstiprina, ne noliedz.

Jau ziņots, ka Jurašs iepriekš vairākkārt ir publiski kritizējis Streļčenoku un viņa vadības stilu. Augustā Jurašs pēc KNAB veiktās reorganizācijas no darba birojā tika atbrīvots.

Jurašs ir viens no vairākām bijušajām KNAB amatpersonām, kuras tiesājas ar KNAB, piemēram, par disciplinārsodiem un citiem KNAB lēmumiem.

"Jaunā konservatīvā partija" tika dibināta 2014. gada maijā, piedaloties vairāk nekā 200 Latvijas pilsoņiem. Tās vadītājs ir bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!