Studentu radio programma (bijušais radio KNZ) plāno atsākt darbību Latvijas Radio piektajā kanālā jau no 1.septembra, un radio jau parakstījis sadarbības līgumu un nosūtījis to parakstīšanai Latvijas Universitātei un Studentu padomei.
Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts pastāstīja, ka pirmdien parakstīja līgumu par Studentu padomes veidoto raidījumu pārraidīšanu Latvijas Radio piektajā kanālā un tuvākajā laikā to varētu parakstīt universitātes rektors Ivars Lācis un Studentu padomes pārstāvji.

Līgums paredz, ka Latvijas Universitāte apmaksās raidījumu pārraidīšanas pašizmaksas, bet Kolāts nevēlējās izpaust summu, vienīgi norādīja, ka tā "nav sevišķi liela - tikai pašizmaksas".

Viņš stāstīja, ka piektajā kanālā studentu radio raidījumi skanēs visu laiku, izņemot Saeimas plenārsēžu translācijas. Raidījumus veidos Studentu padome kā neatkarīgais producents, līgums būs noslēgts līdz šā gada beigām, un to varēs automātiski pagarināt vēl uz gadu, ja nevienai no pusēm nebūs iebildumu.

Studentu radio raidījumos atbilstoši līgumam nevarēs būt reklāmas, izņemot kultūras paziņojumus, kā arī nedrīkstēs uzstāties politiķi. "Tas būs sevišķi aktuāli, ja viņi sāks darboties, kā paredzēts, 1.septembrī - tieši pirms vēlēšanām," sacīja Kolāts.

Jau vēstīts, ka Nacionālā radio un televīzijas padome jau drīz pēc radio KNZ īpašnieku maiņas un programmu pārveidošanas mēģināja atrast iespēju piešķirt kādu brīvu frekvenci studentu radio un vienojās, ka radio KNZ jaunie īpašnieki neizmantos šo nosaukumu.

Bijušā studentu radio KNZ īpašnieki decembrī saņēma atļauju pārdēvēt to par radio "Nova", un šis radio raida latviešu mūziku. Radio "Nova" mērķauditorija ir latvieši vecumā no 20 līdz 50 gadiem ar vidēju un augstu ienākumu līmeni.

NRTVP pirms gada piekrita piešķirt licenci studentu radio, jo tas bija vērsts tieši uz jauniešu auditoriju un radio pieder jauniešiem. Situācija ir mainījusies, un arī Latvijas Univeristāte nav sniegusi finansiālu atbalstu, kā sākotnēji solījās. Līdz ar to radiostacijai bija jāmeklē līdzekļi un tika mainīti īpašnieki, kas vēlējās mainīt programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!