Foto: F64
Bijušais ārlietu ministrs Ģirts Valdis – Kristovskis (V) gada laikā pēc amata pienākumu pildīšanas pabeigšanas ticis pie 74 174 latu parādiem, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Publiskojamo datu bāzē pieejamā deklarācija, kas iesniegta par pirmo gadu pēc amata pienākumu pildīšanas pabeigšanas.

Deklarācijā, ko Kristovskis bija iesniedzis, 2011.gada oktobrī beidzot pildīt amata pienākumus, viņš parādus nebija norādījis, taču deklarācijā, kas iesniegta gadu pēc amata pienākumu pildīšanas pabeigšanas, deklarētas 28 000 latu, kā arī 55 700 eiro (39 146 latu) un 10 000 eiro (7028 latu) parādsaistības.

Tāpat atspoguļota virkne darījumu, kuru apjoms pārsniedzis 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas un deklarēti ap 10 akciju iegādes darījumi, kuru vērtība gan latos, gan Kanādas un ASV dolāros bijusi dažu desmitu tūkstošu apmērā. Atspoguļoti arī akciju pārdošanas darījumi un darījumi ar ieguldījumu fondiem.

Kristovskis deklarējis arī iespaidīgus uzkrājumus, piemēram, AS "Danske Bank" dažādās valūtās uzkrāti vairāk nekā 123 000 latu, bet AS "SEB banka" uzkrāti ap 100 000 latiem. Skaidrā naudā viņš uzkrājis 1150 latus. Politiķis arī deklarējis divus aizdevumus - kopumā 13 000 latus.

Kristovskim pieder 2006.gada izlaiduma automašīna "Jaguar", zemesgabali un māja Ventspilī, dzīvoklis Ventspilī, kā arī zeme un māja Ventspils un Apes novados deklarēta kā kopīpašums ar Jāni Jansonu, bet Rīgā kopīpašumā ar Valdu Birziņu - zeme un puse no mājas domājamām daļām.

Viņš arī norādījis, ka laikā no 2004. līdz 2009.gadam, kad bijis Eiropas Parlamenta deputāts, viņš maksājis Eiropas Parlamenta bezpeļņas organizācijai "Pensiju fonds" 65 000 eiro (45 500 latus). Tāpat viņš ir apmaksājis studijas par 35 100 latiem.

Deklarēti arī partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētāja amats un amats Kalpaka pieminekļa fonda valdē, kā arī "Demokrātiski patriotiskās biedrības" valdes priekšsēdētāja amats. Tāpat viņš norādījis, ka bijis pašnodarbinātas personas statusā.

Deklarācijās par gadu pēc amata pienākumu pildīšanas pabeigšanas nav jānorāda pārskata periodā gūtie ienākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!