Foto: Shutterstock
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien noraidījusi kādreizējā tiesneša Māra Medņa prasību pret Augstāko tiesu (AT) par viņa goda un cieņas aizskaršanu saistībā ar to, ka AT savā mājaslapas ziņā viņu bija nosaukusi par "bijušo" Administratīvās rajona tiesas tiesnesi.

Kā norādīja tiesā, spriedumu jau no šodienas 20 dienu laikā var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Prasītājs tiesai bija lūdzis AT mājaslapā publiski pieejamo ziņu, ka disciplinārtiesā izskatīta "bijušā" Administratīvās rajona tiesas tiesneša Medņa sūdzība, atzīt par prettiesisku un nepatiesu daļā, kurā prasītājs nosaukts par "bijušo" tiesnesi.

Tāpat viņš lūdzis atbildētājam uzlikt par pienākumu pārsūdzēto ziņu nepatiesajā un prettiesiskajā daļā atsaukt tādā pašā veidā, kā tā publicēta AT mājaslapā, pilnībā vai daļēji atbrīvot prasītāju no tiesas izdevumu samaksas valsts ienākumos, kā arī piedzīt no atbildētāja atlīdzību 2000 eiro apmērā par labu prasītājam.

Bijušajam tiesnesim bija tiesāšanās arī par tieslietu ministra lēmumu, ar kuru viņš lēma nevirzīt Medni apstiprināšanai tiesneša amatā bez pilnvaru ierobežojuma. Pamatojums šādam lēmuma bijis negatīvs Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas atzinums, kurā bijis norādīts nevirzīt pieteicēju apstiprināšanai amatā. Šajā lietā ir stājies spēkā Mednim nelabvēlīgs spriedums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!