Foto: LETA

Bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Aivars Straume nevēlas kandidēt uz aizsardzības ministra amatu.

Straume, kurš savulaik ieņēma arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra amatu, sacīja, ka viņam tuvāka ir iekšējā drošība un viņš neatbilst aizsardzības ministra amata kritērijiem.

"Pirmkārt, mani neviens nav uzrunājis. Otrkārt, es sevi vairāk pozicionēju kā iekšējās drošības cilvēku, kurš 36 gadus strādājis iekšlietu nozarē, tāpēc man ir tuvāka iekšējā drošība, lai arī ārējā un iekšējā drošība ir saistītas. Treškārt, es nedomāju, ka atbilstu aizsardzības ministra kritērijiem, jo man angļu valoda ir faktiski nekāda, bet aizsardzības ministrs ir kā otrs ārlietu ministrs, un es šiem kritērijiem neatbilstu. Par aizsardzības ministru noteikti nevēlos būt," uzsvēra Straume.

Jau ziņots, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) jau tuvākajā laikā vienosies par savu kandidātu aizsardzības ministra amatam, žurnālistiem sacīja ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka nākamās nedēļas sākumā par šo jautājumu diskutēs ZZS valde. Pašlaik ZZS esot padomā vairākas kandidatūras uz šo amatu.

Viņš apliecināja, ka starp kandidātiem ir arī Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis (LZP/ZZS) un bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs Aivars Straume (LZP). Savukārt publiski izskanējušo informāciju, ka starp kandidātiem varētu būt arī Saeimas deputāts Armands Krauze (ZZS), Brigmanis noraidīja.

Politiķis uzsvēra, ka būtiskākais kritērijs jaunā ministra kandidāta izvēlē būs viņa profesionālā atbilstība.

Jaunā aizsardzības ministra kandidatūra jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa (ZZS) vietā būtu jādeleģē viņa pārstāvētajai ZZS, uzskata Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!