Foto: F64

Bijusī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) apstiprināta par Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) mācību prorektori, apstiprināja augstskolas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edijs Šauers.

Viņš norādīja, ka sarunu ceļā tika meklēts atbilstošākais kandidāts šim amatam, lai augstskolas darbā nerastos sarežģījumi un neietekmētu universitātes attīstību. Meklējot mācību prorektori, izskatītas dažādas kandidatūras - gan no RSU, gan ārpus universitātes.

Mācību prorektora vieta atbrīvojās, jo līdzšinēja prorektore Ilze Akota RSU Senāta sēdē tika ievēlēta par Stomatoloģijas fakultātes Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas katedras vadītāju, liecina informācija augstskolas mājaslapā. Akota bija nolēmusi neapvienot katedras vadīšanas darbu ar prorektores amatu un turpināt darbu klīniski akadēmiskajā jomā kā katedras vadītāja un ķirurģijas profesore. Akota par mācību prorektori strādāja kopš 2003.gada, iepriekš bijusi arī RSU Stomatoloģijas fakultātes dekāne.

Tādējādi Senāts par jauno mācību prorektori apstiprināja profesori Tatjanu Koķi. Koķe raksturota kā pieredzējusi profesionāle augstākās izglītības jomā. Viņa ir pedagoģijas zinātņu habilitētā doktore, Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle un iepriekš bijusi Latvijas Universitātes profesore. Koķe bija izglītības un zinātnes ministre laikā no 2007.gada decembra līdz 2010.gada novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!