Bijusī Valsts prezidentes padomniece kultūras un mākslas jautājumos Māra Lagzdiņa iesniegusi prasību Rīgas Centra rajona tiesā, kurā lūdz viņu atjaunot amatā un samaksāt viņai pienākošos darba algu.
Pēc Lagzdiņas uzskata, lai arī viņai nebija noslēgts darba līgums ar prezidenta kanceleju, viņa no amata atbrīvota nepamatoti, tādēļ nolēmusi cīnīties par savu taisnību.

Jau ziņots, ka Lagzdiņu no amata atbrīvoja šā gada janvārī - četras dienas pēc tam, kad viņa bija sākusi strādāt šajā amatā. Prezidentes preses dienests atteicās izpaust viņas atlaišanas iemeslus, bet prese minēja, ka tas noticis kādas intervijas dēļ, kurā Lagzdiņa augstprātīgi novērtējusi savu darbību šajā amatā.

Lagzdiņa ieguvusi augstāko izglītību Latvijas Valsts konservatorijā režisora specialitātē, viņai ir sociālo zinātņu maģistra grāds sabiedrības vadībā, bet šobrīd bijusī prezidentes padomniece studē Latvijas Universitātes Sabiedrības vadības fakultātes doktorantūrā.

Valsts prezidentes kancelejas darbiniece pirms apstiprināšanas padomnieces amatā strādājusi Saeimā par konsultanti, dibinājusi kultūras sabiedrību "Saieta nams" un bijusi tā direktore un režisore.

Lagzdiņa savulaik veidojusi projektus valsts svētkiem, Dziesmu svētkiem, Mākslas dienām, labdarības akcijām maznodrošinātajām ģimenēm, tāpat bijusi arī idejas autore un organizatore akcijai "Sieviete - Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!