Foto: LETA

Bijušie partijas "Vienotība" Saulkrastu nodaļas biedri, sadarbojoties ar bijušo partijas valdes priekšsēdētāja vietnieku Edvardu Smiltēnu, grasās dibināt jaunu politisko spēku, informēja bijušais partijas "Vienotība" Saulkrastu nodaļas vadītājs Normunds Līcis.

Iespējams, ka politiskais spēks piedalīsies nākamajā gadā gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, taču par to vēl tiek spriests un tuvāko dienu laikā varētu būt zināms lēmums, pavēstīja Līcis.

Pašlaik bijušie Saulkrastu nodaļas biedri apvienojušies biedrībā, kuras nosaukumu Līcis gan nevēlējās atklāt, taču atzina, ka biedrība sadarbojas ar Smiltēnu.

Topošais politiskais spēks nebūs reģionālā partija, un Līcis pieļāva, ka tai varētu tikt piesaistīti arī daļa bijušo "Vienotības" biedru, kā arī citi jauni, līdzīgi domājošie. Pats Līcis vēl gan nedomājot, vai jaunajā partijā varētu ieņemt vadošu lomu, aizbildinoties ar to, ka pašlaik esot gana darba arī Saulkrastu novada domes deputāta amatā.

Pašlaik vēl nav zināms, vai arī bijušie "Vienotības" Liepājas nodaļas biedri, kuri paziņojuši par izstāšanos no partijas, varētu pievienoties saviem kādreizējiem Saulkrastu kolēģiem. Bijušais Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks, kurš iepriekš norādīja uz 38 bijušo Liepājas nodaļas biedru atbalstu Smiltēnam un solīja skatīties, ko turpmāk darīs Smiltēns, atzina, ka pašlaik nekāda lēmuma par viņu tālākajiem plāniem neesot.

"Neoficiāli mums ir zināms par bijušo Saulkrastu nodaļas biedru plāniem, bet nekādas oficiālas sarunas nav bijušas. Mēs ieturēsim pauzi. Man ar domubiedriem ir kopīgi jāsatiekas un jāizrunā tālākie plāni, jānoskaidro, kurš vēlas un kurš nevēlas turpināt politisko darbību," skaidroja Robežnieks. No "Vienotības" Liepājas nodaļas aizgājušie biedri savu biedrību neplānojot dibināt.

Iepriekš vēstīts, ka Smiltēns turpmāk darbosies biedrībā "Sabiedrība par labām pārmaiņām" – ar tās iesaisti 2011. gadā tika dibināta partija "Vienotība", to viņš augustā sacīja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Tāpat ziņots, ka augusta beigās no "Vienotības" Saulkrastu novada nodaļas izstājusies lielākā daļa biedru, nodaļa no 43 biedriem atstājot vienu. Arī vairums "Vienotības" Garkalnes novada nodaļas un daļa Liepājas nodaļas biedru nolēmuši pamest politisko spēku.

"Vienotības" valdes priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens biedru izstāšanos no partijas skaidro ar pārmaiņu procesu partijā, kā rezultātā vairāki līdzšinējie politiskā spēka pārstāvji nolēmuši atstāt partiju. Reizē jauni atbalstītāji pauduši gatavību iestāties "Vienotībā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!