Amatā var nākties atjaunot kādreizējo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes vadītāju Tāli Kravali, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" teica finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre sacīja, ka lēmums par to viņai jāpieņem līdz 29.jūlijam.

Šobrīd gan vēl Finanšu ministrijas juristi vērtē visas juridiskās nianses, jo Satversmes aizsardzības birojs apliecinājis, ka laikā, kad Kravalis tika atbrīvots no amata, viņam vēl nebija anulēta pielaide valsts noslēpumam. Tas bija pamatojums viņa atlaišanai.

Reizniece-Ozola norādīja, ka ir bijušas "vājās vietas" un juridiski pieļautas kļūdas Kravaļa atlaišanas procesā.

Viņa arī norādīja, ka, tad, ja viņš amatā tiks atjaunots, tiks arī atjaunotas pret viņu iepriekš ierosinātās disciplinārlietas.

Jau vēstīts, ka šā gada martā iepriekšējā VID vadītāja Ināra Pētersone Kravali atbrīvoja no amata.

Viņa sacīja, ka Kravalim r beigusies augstākā līmeņa pielaide valsts noslēpumam. Viņš nav lūdzis to pagarināt.

Ņemot vērā to, ka VID Muitas pārvaldes vadītāja amatā bez šādas pielaides nav iespējams strādāt, pieņemts lēmums Pētersones vietnieku atbrīvot no amata.

Kravalis lēmumu pārsūdzēja.

VID Finanšu policijas pārvaldē bija uzsākts kriminālprocess pret Kravali.

Kravalis no amata atstādināts pērnā gada oktobrī. Tolaik VID skaidroja, ka pret viņu uzsākta disciplinārlieta par vairākām epizodēm, no kurām nozīmīgākā ir izvērtēt to, vai tranzīta procedūra Latvijā ieviesta atbilstoši Eiropas Savienības regulai. Otra epizode saistīta ar VID tēlu - vairāki Kravaļa izteikumi medijos nespodrinot VID tēlu.

Pēcāk TV3 radījums "Nekā personīga" ziņoja, ka atstādinātais muitas vadītājs, iespējams, ir pretdarbojies izmeklēšanai par savas māsas darbu muitā, jo viņa caur muitu palaidusi aizturētu kravu ar viltotu zīmolu apģērbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!