Foto: LETA
Biļešu tirgotājs "Biļešu paradīze" nemaksās Latvijas Nacionālajam kultūras centram (LNKC) par interneta veikala lietošanas maksas piemērošanu saņemtos 76 512 eiro, kas gūti no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku biļešu tirdzniecības, sacīja biļešu tirgotāja "Biļešu paradīze" vadītājs Ēriks Naļivaiko.

Naļivaiko norādīja, ka LNKC pieprasītā summa ir bez pamatojuma, kā arī nekomentēs attiecības starp "Biļešu paradīze" pakalpojumu ņēmējiem, jo ievēro noslēgtā līguma noteikumus. "Es nekomentēšu līguma noteikumus, un es tos nekomentēju kopš, ja nemaldos, 3. marta. Līgumā ir norādīts, ka līguma noteikumus publiski neapspriežam. Mēs arī to darām. Savukārt, ja pakalpojuma ņēmēji komentē, lai komentē, taču līgums paredz ko citu," skaidroja Naļivaiko.

"Biļešu paradīze" vadītājs uzsvēra, ka situācijas risināšanu, atbilstoši līguma noteikumiem, atstās juristiem.

Kā ziņots, LNKC no "Biļešu paradīzes" līdz 31. augustam pieprasīja par interneta veikala lietošanas maksas piemērošanu saņemtos 76 512 eiro, kas gūti no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku biļešu tirdzniecības.

Svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva skaidroja, ka, ja LNKC aicinājums minētajā termiņā netiks izpildīts, svētku rīkotāji vērsīsies tiesā par šīs summas piedziņu.

LNKC direktore Signe Pujāte skaidroja, ka svētku rīkotāji iebilst pret "Biļešu paradīze" rīcību, no biļešu pircējiem internetā pieprasot papildus samaksu 7,37% apmērā. Uzņēmums ir atteicies izpildīt LNKC lūgumu atmaksāt šo naudu interneta biļešu pircējiem. Tāpat uzņēmums atteicies sniegt informāciju par šādā veidā papildus gūto ieņēmumu apmēru.

Tāpat ziņots, ka LNKC sastādījis aktu par konstatēto "Biļešu paradīzes" pakalpojuma sniegšanas pārkāpumu, piemērojot papildu komisijas maksu (apkalpošanas maksu) pirkumiem internetā par interneta veikala izmantošanu.

"Biļešu paradīzes" līdzīpašnieks un vadītājs Ēriks Naļivaiko iepriekš atteicās komentēt iespējamos krāpšanas gadījumus, kas varētu būt notikuši Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības laikā, sakot: "Katrs [līgumu] tulko to pa savam, es to tulkoju šādi. Man grūti komentēt, vai tas uzskatāms kā pārkāpums. Lai juristi strīdas, vai tas ir viens un tas pats vai nav."

Jau vēstīts, ka 3. martā pulksten 11 tika sākta vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumu biļešu tirdzniecība. To saskaņā ar LNKC pērn sarīkotā iepirkuma konkursa rezultātiem nodrošina "Biļešu paradīze".

Biļešu tirdzniecības pirmajā dienā tika saņemts vairāk nekā miljons pieprasījumu pēc apmēram 95 000 biļešu, informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī uz biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

Līdz pirmās tirdzniecības dienas vakaram tika pilnībā izpārdotas biļetes uz 17 no kopskaitā 19 Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem.

LNKC ieskatā, "Biļešu paradīzes" sniegtie paskaidrojumi LNKC ir nepietiekami, lai attaisnotu tās pieļautos pārkāpumus Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecībā.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Latvijas valsts simtgades svinību zīmē norisinājās no 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!