Foto: Shutterstock

Pirmdienas, 3.novembra, vakarā biogāzes noplūdē uzņēmuma SIA ''Zaļā Mārupe'' biogāzes koģenerācijas stacijā, gājis bojā ražotnes vadītājs Mārtiņš Vilguts, kā arī ražotnes operators Kristaps Circenis.


SIA ''Sabiedrība Mārupe'' izsaka patiesu līdzjūtību sava meitas uzņēmuma SIA ''Zaļā Mārupe'' vadītāja Vilguta un operatora Circeņa ģimenēm tuviniekiem, radiem, draugiem un kolēģiem, teikts uzņēmuma medijiem izplatītajā līdzjūtībā.

Jau vēstīts, ka pirmdienas pievakarē Jaunmārupē, Mazcenu alejā, notika biogāze noplūde, kurā gāja bojā divi, bet mediķu aprūpē nonāca viens cilvēks, kurš bija steidzies glābt savus kolēģus, taču saindējies ar gāzi.

Vietā, kur noplūda biogāze, tika būvēta koģenerācijas stacija, un avārija notikusi vienā no tvertnēm, kas tikusi tīrīta, pirmdien vēstīja vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Negadījums noticis uzņēmumā SIA "Zaļā Mārupe", kas projektā bija piesaistījis arī Eiropas līdzekļus.

Kā portālam "Delfi" iepriekš pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, abi bojā gājušie vīrieši ar gāzi saindējušies, apsekojot ierīces. Mirušie vīrieši ir bijuši aptuveni 30 gadus veci. Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu un patlaban lieta tiek izmeklēta.

Pēc sākotnējām ziņām, biogāzes noplūdē Jaunmārupē bojāgājušie un cietušais nebija izmantojuši individuālās aizsardzības līdzekļus un gāzmaskas, otrdien Latvijas Radio sacīja Valsts darba inspekcijas (VDI) pārstāvis Uģis Kozlovskis.

Izmeklēšanu sākus ne tikai Valsts policija, bet arī VDI. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!