Tieslietu ministrs Valdis Birkavs Saeimas izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā priekšsēdētāja Jāņa Ādamsona ceturtdien izpalatītos paziņojumus vērtē kā kārtējo blefu un falsifikāciju.
Šādu viedokli pauda ministrs Valdis Birkavs.

Ādamsons ceturtdien paziņoja, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijai pedofilijas lietā ir tiešas liecības par premjera Andra Šķēles un tieslietu ministra Valda Birkava iespējamo saistību ar pedofilijas lietu kā seksuālo pakalpojumu izmantotājiem.

"Faktu ne tiešu, ne netiešu kā nebija, tā nevar būt.. es labāk zinu, ka tādu nav.. tā ir kārtējā falsifikācija," sacīja ministrs. "Ja tādi pierādījumi ir, tad kāpēc tie nav iesniegti attiecīgajām tiesu instancēm," jautāja ministrs.

Birkavs uzskata , ka komisijas paziņojumi ir vērsti uz centieniem destabilizēt valdību.

Ministrs nolēma nekādā veidā nereaģēt uz ceturtdien izskanējušajiem paziņojumiem. "Lai ar to nodarbojas attiecīgās instances," viņš teica.

Jau ziņots, ka Birkavs un Šķēle jau reiz tika nosaukti kā iespējamās amatpersonas, kas varētu būt iesaistītas pedofilijas lietā. Pēc šiem paziņojumiem Birkavs sāka badastreiku, kas turpinājās nedēļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!