Foto: DELFI

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ar nepārdomātiem izteicieniem un rīcību referendumā par krievu valodas statusu Latvijā ir iedzinis stūrī savu politisko apvienību "Saskaņas centrs" (SC), kurai tuvākajā laikā nav cerību piedalīties valdības veidošanā, intervijā aģentūrai LETA apgalvo bijušais Rīgas mērs, pašreizējais Latvijas Jūras medicīnas centra valdes priekšsēdētājs Jānis Birks (VL-TB/LNNK).

Kad Ušakovs tika ievēlēts Saeimā un vēlāk kļuva par Rīgas mēru, Birkam licies, ka šis jaunais politiķis kopā ar Raivi Dzintaru (VL-TB/LNNK) veidos Latvijas nākotni. Un Birkam bijis liels pārsteigums, kad Ušakovs ieslīga, varētu teikt, izolacionismā.

Ušakovs ar savu nepārdomāto atbalstu referendumam par oficiālās valodas statusu krievu valodai Latvijā un ar minstināšanos padomju okupācijas fakta atzīšanā, kas ir skaidrs visiem latviešiem, ir gan savu politisko apvienību SC, gan sevi politikā ir iedzinis stūrī. Ušakovs vairs nekad nebūs lielais politiķis. Rīgas līmenī - jā, bet valsts līmenī sabiedrība viņu vienkārši nepieņems, ir pārliecināts Birks.

SC ir iezīmējis ļoti striktu konfrontāciju starp vēlētājiem - starp krievisko un latvisko vidi. Politiķiem, pēc Birka domām, ir ļoti nopietni jārūpējas par sabiedrību vienojošiem elementiem, jādomā, uz kāda pamata veidot kopēju izpratni. Šobrīd robežšķirtne ir ļoti krasa.

No otras puses, SC ir stabils elektorāts, kurš atbalstīs Ušakovu. Bet Latvijas lielajā politikā Birks Ušakovu neredz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!