Foto: DELFI Репортер

Reemigrācijas veicināšanā brīnumi nenotiks, bet lēnām gatavojam augsni, lai cilvēki atgrieztos. Cita starpā tiekot risināta samilzusī birokrātija būvniecībā, lai cilvēkiem būtu pietiekami lēti pieejamas dzīvesvietas, intervijā "Diena" norāda Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis.

Premjers skaidro, ka iepriekš izskanējušais reemigrācijas plāns "jau drusku kā butaforija bija". Viņš gan piekrītot izbraukušajiem tautiešiem, ka liela nozīme esot valsts vēstījumam, ka tā vēlas, lai cilvēki atgriežas. "Lēnām gatavojam augsni tam, lai cilvēki atgrieztos," premjers apgalvo.

Kučinskis intervijā norāda, ka viens no soļiem ir veicināt pietiekami lētu dzīvesvietu nodrošināšanu tur, kur pieejamas darba vietas. Lai gan šim mērķim nākamā gada budžetā nav piešķirti līdzekļi, to varot īstenot ar privātā sektora atbalstu, pārliecināts premjers. Viņš gan atzīst, ka pagaidām vietās, kurās ir pieprasījums pēc darbaspēka, pašvaldības jau būvē mājokļus.

"Privātie neriskē, jo no ieceres līdz atslēgai ir pieci gadi, ieskaitot būvniecības saskaņošanas procesu, tāpēc tie nevar būt lētie dzīvokļi," intervijā skaidro premjers. Kučinskis norāda, ka "pēc Zolitūdes sperti pozitīvi soļi uzraudzības mehānismā", taču vienlaikus "birokrātija būvniecībā trīskāršojusies". Viņš atklāj, ka pašlaik tiekot strādāts, lai to risinātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!