Foto: Shutterstock
Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA "EBU 19" plāno Ernesta Birznieka-Upīša ielā 19, Rīgā, būvēt mājokļu kompleksu vismaz 650 studentiem, pastāstīja kompānijas projekta administratore Evija Kuļevska.

Viņa informēja, ka ir noslēdzies kompleksa arhitektūras konkurss, kurā uzvarēja Lielbritānijas arhitektu birojs "MJP Architects". Projekta mērķis ir kļūt par pirmo privāti attīstīto liela mēroga mājokļu kompleksu Rīgā, kas paredzēts tieši studentiem un kas īpaši izstrādāts un īstenots, lai nodrošinātu studentus ar tādu dzīvesvietu, kurā garantēts pilns pakalpojumu spektrs.

"Tagad vēl ir nepieciešams izstrādāt tehnisko projektu, kas saskaņojams atbildīgajās institūcijās. Pēc mūsu aplēsēm, šis process varētu aizņemt aptuveni 12 mēnešus. Tam sekojošie studentu mājokļu kompleksa būvniecības darbi varētu aizņemt aptuveni 24-30 mēnešus," stāstīja Kuļevska.

Šobrīd, pirms tehniskā projekta izstrādes sākšanas, "EBU 19" ir vietējā arhitektu biroja un inženieru meklējumos, lai atrastu vispiemērotākos profesionāļus, kas varētu strādāt sadarbībā ar "MJP Architects", jo attīstītāji uzskata, ka tas sekmēs veiksmīgāku šī projekta īstenošanu.

"Lai arī esam apmierināti ar uzvarējušo konkursa priekšlikumu, tomēr no mūsu puses būtu nereāli cerēt, ka tehniskā projekta izstrādes gaitā tajā netiks veiktas nekādas korekcijas. Mēs ceram un sagaidām, ka rezultātā iegūtais projekts pēc iespējas tuvu atbildīs uzvarējušajam priekšlikumam, tajā pašā laikā pieļaujam, ka varētu būt nepieciešams ievērot būvvaldes un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas prasības, veikt no arhitektūras viedokļa nepieciešamus uzlabojumus, ņemt vērā situāciju būvlaukumā, kā arī ekonomiskos apstākļus," sacīja Kuļevska.

Mājokļu komplekss plānots vismaz 650 studentiem, iespējams nedaudz lielākam skaitam - precīzāk tas būs zināms tehniskā projekta izstrādes gaitā. Komplekss tiks izvietots uz gandrīz 10 000 kvadrātmetru neapbūvēta zemesgabala ar aptuveni 2300 kvadrātmetru apbūves laukumu.

"Šobrīd būtu pāragri nosaukt precīzus kopējo investīciju apmērus, kas nepieciešamas pilnīgai projekta īstenošanai, taču šis projekts nenoliedzami prasīs būtiskas investīcijas šajā pilsētas daļā, kurā līdz šim tik liela apmēra investīcijas nav veiktas," piebilda Kuļevska.

"EBU 19" ir reģistrēta 2013.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Apvienotās Karalistes uzņēmums "Mid Baltic Realty Limited". "EBU 19" 2016.gadā strādāja ar 15 526 eiro apgrozījumu un cieta 18 563 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Mid Baltic Realty Limited" īpašumu Ernesta Birznieka-Upīša ielā iegādājās izsolē 1999.gada decembrī no VAS "Valsts nekustamie īpašumi" par 794 000 latu (1,13 miljoniem eiro), liecina LETA arhīva informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!