Foto: Kadrs no video
Neilgi pēc portāla "Delfi" publikācijas ietekmīgā biznesa ziņu aģentūra "Bloomberg" dzēsusi datu vizualizācijas video, kurā Latgale kļūdaini tika atdalīta no Latvijas teritorijas.

Jau ziņots - par to, ka "Bloomberg" video datu vizualizācijā Latgali nošķīris no Latvijas, "Delfi" informēja kāds satraucies portāla lasītājs.

Foto: Kadrs no video

"Bloomberg" portālam "Delfi" ieteica sazināties ar video autoru Džonatanu Džarvisu, kurš ar datu vizualizāciju strādājis, un izveidojis "Bloomberg" redzamo video. Džārviss uz vairākkārtējiem "Delfi" lūgumiem pēc komentāra divu nedēļu laikā aizvien nav atbildējis.

Dienu pēc 27. jūlija "Delfi" publikācijas "Bloomberg" video no savas ziņu lapas un "Youtube" kanāla dzēsis.

Zem dzēstā video "Bloomberg" raksta, ka video vairs nav pieejams, jo tajā nekorekti attēlota Latvijas teritorija, kā arī Latvija nav iekļauta to valstu skaitā, kas pieder eirozonai, lai gan video publicēšanas laikā – 2014. gada februārī – Latvija jau bija oficiāli pievienojusies vienotajai Eiropas valūtai - eiro.

Minētajā video tika uzsvērta nepieciešamība Eiropas Savienības (ES) un eirozonas valstīm tiekties uz ciešāku integrāciju fiskālajā un monetārajā politikā. Video, kas publicēts 2014. gada sākumā, arī izpelnījies uzmanību sociālajos tīklos, tolaik amerikāņu interneta lietotāji to dēvēja kā "obligāti skatāmu".

Aptuveni 12 minūšu garajā video vairākkārt bija redzamas Eiropas kartes, kur Latgale Latvijas teritorijā atzīmēta ar citu krāsas toni, bet brīžiem vispār ar robežlīniju atdalīta no Latvijas robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!