Foto: LETA

"Pirmā Baltijas kanāla" īpašnieks "Baltijas Mediju alianse" (BMA) vērsusies EDSO Mediju brīvības komitejā un Eiropas Parlamentā ar sūdzībām par Latvijas un Lietuvas mediju uzraudzības institūciju centieniem ierobežot BMA televīzijas kanālu apraidi.

BMA lūdzis minētās organizācijas sniegt savu atzinumu par Latvijas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) un Lietuvas mediju uzrauga darbības izvērtējumu.

"Analoģiskā situācijā ar Krievijas kanāliem Ukrainā EDSO pārstāve mediju brīvības jautājumo Duņa Mijatoviča aicināja uzraudzības institūcijas neiniciēt represīvus pasākumus pret šo kanālu īstenoto apraidi: "Programmu aizliegums bez juridiska pamatojuma - tā ir viena no cenzūras formām; nacionālās drošības jautājumi nevar tikt īstenoti uz mediju brīvības rēķina"," savā paziņojumā medijiem norāda PBK īpašnieks.

"Delfi" jau ziņoja, ka NEPLP uzmanības lokā nonākusi pret Ukrainu vērsta propaganda, kas pēdējā laikā vērojama Krievijas valstij piederošo televīzijas kanālu ziņu pārraidēs. NEPLP Latvijā retranslēto Krievijas telekanālu ziņu sižetos saskata iespējamus pārkāpumus, kas ietver gan kara vai militāra konflikta propagandu, gan naida kurināšanu, gan aicinājumu graut valsts teritoriālo vienotību.

NEPLP ieskatā kara propaganda un naida kurināšana pārsniedz vārda brīvības robežas un šāda satura pārraidīšanas vai retranslācijas ierobežojumi ir gan Latvijas, gan starptautiskajās tiesībās noteikta norma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!