Foto: LETA
Pie Saeimas frakcijām nepiederošais deputāts Inesis Boķis atbrīvots no partijas "Valmiera un Vidzemei" valdes, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

No valdes Boķis atbrīvots 8. martā.

Šobrīd partijas valdē darbojas: Jānis Baiks, Ričards Gailums, Andrejs Gluhovs, Artis Jansons, Andris Klepers, Antra Kupriša, Jānis Skrastiņš, Oskars Spurdziņš un Guntars Štrombergs.

Boķis iepriekš bijis Valmieras mērs, 12. Saeimā ievēlēts no "Vienotības" saraksta.

Ziņots, ka balsojumā par Ingunas Sudrabas atsaukšanu no tā dēvētās "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas janvārī divi no 20 klātesošajiem frakcijas "Vienotība" deputātiem atturējās. Abi šie deputāti bija "Vienotības" sadarbības partiju biedri.

Balsojumā par Sudrabas atcelšanu no komisijas vadīšanu nepiedalījās Viktors Valainis, kurš pārstāv Jēkabpils partiju, un Boķis, kurš pārstāv partiju "Valmierai un Vidzemei". Neilgi pēc šī balsojuma abi deputāti pameta "Vienotības" frakciju un turpina Saeimā darboties kā pie frakcijām nepiederoši deputāti.

Iepriekš jau izskanējušas ziņas, ka Boķis nākamajās Saeimas vēlēšanās, kas norisināsies oktobrī, kandidēs no Zaļo un zemnieku savienības, nevis "Vienotības".

Vēstīts, ka "Vienotība" mudinājusi partijas ar līdzīgām vērtībām kopā startēt Saeimas vēlēšanās, veidojot jaunu politisko apvienību. Vienošanās par kopīgu startu jau esot panākta ar partijām "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam" un "Valmierai un Vidzemei".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!