Foto: DELFI
Daudzkārtējais Latvijas amatieru čempions boksā Nikolajs Grišuņins februārī kārtos eksāmenu Latvijas pilsonības iegūšanai, kas ir galvenais, lai pieredzējušais sportists varētu pārstāvēt valsti olimpiskajās spēlēs, apstiprināja Latvijas Boksa federācijas prezidents Nils Žuravļovs.

''Grišuņins februārī kārtos eksāmenu pilonības iegūšanai. Bet lai kvalificētos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, viņam ir jāgūst uzvara savā svara kategorijā - līdz 91 kilogramam vienā no diviem kvalifikācijas turnīriem, kas notiks aprīlī Turcijā un jūnijā Azerbaidžānā,'' sacīja Žuravļovs.

Ventspilnieks Grišuņins pagājušā gada beigās tika iekļauts Latvijas olimpiskās vienības pamatsastāvā ar noteikumu, ka viņam jāiegūst Latvijas pilsonība. 2015. gadā viņš Samokovā (Bulgārijā) ieguva bronzas medaļu Eiropas čempionātā atkārtojot 2008. gada panākumu. Oktobrī pasaules čempionātā Katarā viņš piedzīvoja zaudējumu astotdaļfinālā.

Atšķirībā no pasaules vai Eiropas čempionātiem, lai startētu olimpiskajās spēlēs, sportistam ir jābūt pārstāvamās valsts pilsonim.

Pēdējo reizi Latvija boksā olimpiskajās spēlēs bija pārstāvēta 1996. gadā Atlantā, kur startēja Romans Kukļins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!