Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, kurš paziņojis par aiciežanu no prezidenta biroja, kļūs par a/s "Latvijas Krājbanka" valdes priekšsēdētāju, informēja bankas sabiedrisko attiecību un reklāmas pārvaldes vadītājs Rolands Blezūrs.
"Krājbakas" padome otrdien vienbalsīgi nolēmusi ievēlēt Bondaru par bankas valdes locekli un iecelt par valdes priekšsēdētāju (prezidentu) no 2006.gada 3.jūlija.

Bondars joprojām vēl pilda Valsts prezidenta kancelejas vadītāja pienākumus, kur viņa darba tiesiskās attiecības beigsies šī gada 30. jūnijā.

Līdz jauna bankas vadītāja stāšanās amatā valdes priekšsēdētāja pienākumus veiks pašreizējais valdes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Dzintars Pelcbergs.

Bondars pārņem vadības grožus saskaņā ar Krājbankas ilgtermiņa mērķi stiprināt vadību, veicinot Krājbankas efektivitāti, kvalitāti, informēja bankas pārstāvji.

Jau ziņots, ka Bondaram aiziešanu no prezidentes biroja skaidrojis ar vilinošu piedāvājums darboties privātajā sektorā, ko viņš uzskatot par lielu izaicinājumu un tādēļ arī izšķīries gadu pirms savas priekšnieces pilnvaru termiņa beigām pamest ietekmīgo amatu.

Bondars sāka strādāt pēc prezidentes ievēlēšanas amatā 1999.gadā. Tolaik presē tika jautāts, kādēļ prezidente šim amatam izvēlējusies nepieredzējušo, premjera Viļa Krištopana (tolaik — LC) biroju vadījušo un privātbiznesā strādājušo basketbolistu Bondaru. 2001.gada pašvaldību vēlēšanās Bondars startēja no TB/LNNK saraksta un pat iesniedza atlūgumu. Taču pēc neiekļūšanas Rīgas domē un neveiksmīgas viņa iespējamā pēcteča meklēšanas prezidente lūdza Bondaru atgriezties kancelejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!