Foto: DELFI

Otrdien partijas "Reģionu Alianse" (RA) valdes sēdē no politiskā spēka rindām izslēgts Mārtiņš Bondars, kurš par lēmumu atstāt partiju paziņoja pirmdien, portālu "Delfi" informēja RA.

Kā norāda RA pārstāvis Valdis Verners, Bondara lēmums un iesniegums ar lūgumu izslēgt viņu no partijas bija likumsakarīgs pēdējā laika notikumu rezultāts − ņemot vērā, ka viņš jau ilgāku laiku darbojies pret partiju apvienības "Latvijas Reģionu Apvienība" (LRA) un paša pārstāvētās RA interesēm.

Jau ziņots, ka Bondars norādījis, ka LRA pēdējā pusgadā pieņemtie lēmumi ir viņam nesaprotami, jo, viņaprāt, tie nav valsts interesēs. Tāpat viņš LRA pārmeta kļūšanu par Zaļo un zemnieku savienības ''mazo brāli". Vaicāts, kāpēc viņš paudis, ka viņa iepriekš pārstāvētā partija kļuvusi par "ZZS piedevu", Bondars LTV sacīja, ka par to, piemēram, liecinot "No sirds Latvijai" līderes Ingunas Sudrabas ievēlēšana "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadībā.

Savukārt, kā medijiem izplatītajā RA paziņojumā skaidro Verners, Bondars šajā laikā esot centies šķelt LRA partiju "Latvijas attīstībai" (LA) un "Vienotība" interesēs. Nekonsultējoties ar kolēģiem, viņš iesaistījās jaunas politiskas organizācijas veidošanā, kā arī vienpersoniski vedis sarunas par sadarbību ar LA. Verners arī norāda, ka LA līderis Juris Pūce ir saistīts ar tā saukto OIK skandālu, jo ''gan Arta Kampara, gan Daniela Pavļuta laikā, būdams Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs, arī viņš ar savu parakstu apstiprināja uzņēmumiem izsniegtās OIK licences''.

''Mārtiņš Bondars, kurš Rīgā publiski it kā cīnās pret ''Saskaņu'', bija tas, kurš personīgi devās uz Liepāju, lai veicinātu ''Saskaņas'' nokļūšanu Liepājas pašvaldības koalīcijā. Ņemot vērā paša Bondara izteikumus attiecībā uz ''Saskaņu'', ka ideoloģisku atšķirību viņam ar šo partiju neesot, izņemot nacionālās drošības un ekonomikas attīstības jautājumos, kas gan neskarot pašvaldības darba kārtību, jāsecina, ka faktiski šī publiskā poza nebūt nav patiesa,'' teikts RA medijiem izplatītajā paziņojumā. Turklāt, piesakot sevi kā LRA pārstāvi, Bondars Liepājā esot ''kontaktējās ar "Gods kalpot Latvijai" pārstāvjiem, lai vestu separātiskas sarunas par apvienošanos startam 13. Saeimas vēlēšanās''.

''Šie ir tikai daži no pārkāpumiem pret partiju un tās biedriem, ko paveicis Mārtiņš Bondars, nemaz nerunājot par to, ka viņš nopludināja citas partijas pārstāvim "Reģionu Alianse" iekšējās lietošanas dokumentu. Tāpat mums ir nesaprotams viņa balsojums Rīgas domē par azartspēļu zālēm, pikets ar plakātu krievu valodā un saukli no kriminālo aprindu leksikas, kas būtībā parāda M. Bondara attieksmi pret paša pārstāvēto partiju kopumā. Savukārt, ņemot vērā viņa aktivitātes medijos, – nomelnojot LRA, līdz ar to arī "Reģionu Alianse", – tiešā veidā tiek ietekmēta mūsu partiju apvienības un jaunpienākušo sadarbības organizāciju/biedrību reputācija sabiedrības acīs. Uzskatu, ka mūsu lēmums izslēgt Mārtiņu Bondaru no "Reģionu Alianse" ir pamatots un nepieciešams, lai partija turpmāk varētu darboties saliedēti Latvijas iedzīvotāju interesēs un atbilstoši tam, ko esam solījuši saviem vēlētājiem," paudis RA priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!