"Par šādu darbību Kaimiņa kungam nāktos atbildēt tiesas priekšā, krimināltiesiskā izpratnē," vaicāts par Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV) rīcību, sarunā ar Krievijas informācijas aģentūras "Rossiya Segodnya" multimediju platformas "Sputnik" Latvijas versijas pārstāvi uzdodoties par viņu, Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" sacīja Saeimas deputāts un Latvijas Reģionu apvienības līderis Mārtiņš Bondars.

Jau vēstīts, ka "Sputnik" publicējis materiālu, kurā atvainojas Bondaram un viņa atbalstītājiem, skaidrojot, ka Kaimiņš izjokojis platformas korespondentu. Vēlēšanu laikā, zvanot dažādiem politiķiem un kandidātiem, "Sputnik" pārstāvis kļūdaini sajaucis Kaimiņa un Bondara telefona numurus. Kaimiņš gan nav apjucis un uz jautājumiem atbildējis kā Latvijas Reģionu apvienības līderis.

Bondars LTV sacīja, ka šis zvans un ziņas parādījās vēl tad, kad vēlēšanas nebija beigušās un "šī darbība ir vēlēšanu rezultātus ietekmējoša".

Viņš gan uzreiz arī piebilda, ka ar Kaimiņu tiesāties netaisās, "jo nav vērts vienkārši tērēt laiku".

Vaicāts, vai viņa pārstāvētajam politiskajam spēkam, kā arī "Saskaņai" un "Gods kalpot Rīgai", ir kopīgi sponsori, Bondars sacīja, ka "sponsori ir visi ļoti skaidri redzami Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājas lapā". Bondars arī uzskaitīja virkni sponsoru, sakot, ka nedomā, ka viņi būtu šādi rīkojušies, jo "šie cilvēki līdzekļus vēlējās ziedot, jo vēlējās pārmaiņas Rīgā".

Jau vēstīts, ka Kaimiņa un "Sputnik" korespondenta sarunas sākumā dzirdams, kā Kaimiņš pārprasa, vai uz jautājumiem jāatbild kā Reģionu apvienības pārstāvim, uz ko "Sputnik" pārstāvis atbild apstiprinoši.

"Es kā Bondars pieņēmu lēmumu, ka mēs strādāsim kopā ar Nilu Ušakovu. Tas notika šodien. Mēs visus apmānījām, jo sponsori mums ir tie paši, kas Nilam Ušakovam. Mūsu un Jura Pūces apvienība ies kopā ar "Saskaņu" un Ameriku," klāsta Kaimiņš, paužot gandarījumu par šādu draudzību.

"Mums prieks, ka mēs pieņēmām Ušakovu, un viņš pieņēma mūs," saka Kaimiņš.

Jau vēstīts, ka pašreizējais Rīgas domes vadošais spēks "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" ("Saskaņa"/GKR) pašvaldību vēlēšanās 3.jūnijā saglabājis vairākumu, taču zaudējis septiņus mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) provizoriskie rezultāti.

Saskaitot balsis visos 158 iecirkņos, secināms, ka "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" ("Saskaņa"/GKR) saņēmusi 50,85% balsu.

Latvijas Reģionu apvienības un "Latvijas attīstībai" saraksts saņēmis 13,66% balsu, Jaunā konservatīvā partija – 13,41% balsu, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"– "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ieguvusi 9,24% balsu, bet "Vienotība" – 6,26%.

Tas nozīmē, ka "Saskaņa"/GKR nākamajā Rīgas domes sasaukumā ieguvusi 32 deputātu mandātus, salīdzinot ar 39 mandātiem iepriekš.

Latvijas Reģionu apvienība un "Latvijas attīstībai" ieguvusi deviņus mandātus, tikpat daudz saņēmusi arī Jaunā konservatīvā partija. Nacionālajai apvienībai būs sešas deputātu vietas, bet "Vienotībai" – četras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!