Foto: DELFI

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts Mārtiņš Bondars šodien sniedzis Valsts ieņēmuma dienestam (VID) papildu informāciju atzinuma sagatavošanai Saeimai, un visi problēmjautājumi esot nokārtoti.

Jau vēstīts, ka VID Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai sniedzis informāciju par Valsts prezidenta kandidātiem. "Attiecībā uz identificēto iespējamo nodokļu nenomaksas risku nepieciešama padziļināta pārbaude," atzinumā par Bondaru norādīja VID, piebilstot, ka viņam nav nodokļu parādu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Bondars, reaģējot uz šo informāciju, viņš šodien devās uz VID, kur pēc nepieciešamās informācijas sniegšanas, kas nav bijusi iestādes rīcībā, visi jautājumi un neskaidrības tikušas "noņemtas". VID šī informācija nebija pieejama, jo tā saistīta ar Bondara profesionālo darbību, kad viņš nebija valsts amatpersona un kad viņam nebija nepieciešams iesniegt attiecīgās ziņas. Tāpat jāņem vērā, ka iestādei, lai sniegtu atbildes parlamentam, nav iespējas 24 stundu laikā iegūt informāciju par visiem jautājumiem, norādīja deputāts.

Vaicāts, par kādu profesionālo darbību ir runa, Bondars norādīja, ka VID pārbauda datus par pēdējiem trīs gadiem un viņš sniedzis informāciju arī attiecībā uz viņa dibināto uzņēmumu SIA "T6B".
Sīkākus komentārus politiķis atturējās sniegt.

Politiķis gan norādīja, ka visus nodokļus ir nomaksājis.

Viņš arī uzskata, ka VID sniegtā informācija Saeimai nepamatoti parādījusies publiski un tas apliecinot, ka kāds no deputātiem ir iesaistījies politiskajās spēlēs. Politiķis neprecizēja, par kuru parlamentārieti runā.

Kā ziņots, visi četri Valsts prezidenta amata kandidāti - Bondars, parlamentārietis Sergejs Dolgopolovs (S), aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kā arī Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits - atbilst likuma prasībām un viņiem nav ierobežojumu piedalīties prezidenta vēlēšanās, šodien secināja Saeimas Mandātu komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!