Foto: LETA

Par ebreju īpašumu restitūciju vispirms jāpanāk politiska vienošanās Saeimā, un tam nav jābūt tieslietu ministra un premjera savstarpējo sarunu tematam, to trešdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Panorāma" norādīja tieslietu ministra amatam izvirzītais Jānis Bordāns.

Viņš pastāstīja, ka viņa izvirzīšana šim amatam notikusi pēc tam, kad koalīcijas spēku vidū panākta vienota izptatne, kā tālāk virzīt ebreju īpašumu restitūcijas jautājumu. Bordāns konkrētus vienošanās aspektus neatklāja, tomēr kopīgi secināts, ka "tas nav tehnisks jautājums". Viņš vien norādīja, ka šajā jautājumā vispirms jāpanāk politiska izpratne un vienošanās Saeimā, "jāizprot risinājumu iespējas" un tad tas tālāk rosināms izskatīšanai valdībā.

"Tas nav jautājums, ar ko atsevišķi jānodarbojas Tieslietu ministrijai," sacīja tieslietu ministra amatam izvirzītais Bordāns. Viņš arī uzsvēra, ka šim tematam nav jābūt tieslietu minsitra un premjera savstarpēju diskusiju jautājumam.

Uz jautājumu, kāda ir viņa personiskā nostāja par iespējamiem ebreju īpašumu restitūcijas risinājumiem, Bordāns neatbildēja un piebilda, ka tā izpaudīšoties turpmākajās sarunās.

Bordāns arī pastāstīja, ka plāno iestāties kādā no Nacionālo apvienību veidojošajām partijām - TB/LNNK vai "Visu Latvijai", kaut arī labprātāk iestātos jau apvienotajā NA, kas juridisku iemeslu dēļ vēl nav noticis.

Uz norādi, ka iepriekš paguvis darboties jau vairākās partijās - "Latvijas ceļā", "Pilsoniskajā savienībā", kā arī "Demokrātiskajos patriotos", Bordāns paskaidroja, ka katrā no tiem bijis nacionāli konservatīvs spārns, taču šīs partijas pametis to pārmaiņu dēļ.

Jau vēstīts, ka Nacionālā apvienība (NA) nolēmusi tieslietu ministra amatam izvirzīt juristu Jāni Bordānu, kurš līdz šim bija Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs, un ministrijas parlamentārā sekretāra amatam virzīt advokātu Aigaru Lūsi, žurnālistiem pastāstīja Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Saeima par Bordāna apstiprināšanu tieslietu ministra amatā varētu lemt jau nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!