Foto: F64

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) pieņēmis lēmumu par darba grupas izveidi plašsaziņas līdzekļu darbības pilnveidošanai, liecina ministra pārstāves vairākām institūcijām nosūtītā informācija.

Darba grupas uzdevums būs 2013.gada laikā rast risinājumus vairāku mērķu sasniegšanai, sagatavojot arī nepieciešamo normatīvo aktu grozījumu projektus.

Tieslietu ministra mērķis esot nodrošināt demokrātiskai sabiedrībai pilnvērtīgu, kvalitatīvu informācijas un diskusiju telpu Latvijā, garantētu vārda brīvību, viedokļu daudzveidību, neatkarīgu informācijas vidi, tajā skaitā plašsaziņas līdzekļu finansējuma caurskatāmību.

Politiķis vēlas, lai tiktu nodrošinātas sabiedrības tiesības uz Latvijas nacionālās intereses ievērojošu informācijas telpu latviešu valodā, kā arī mazākumtautību iekļaušanu. Viņš uzskata, ka nepieciešams panākt arī atbilstošu Eiropas informācijas pārstāvniecību Latvijas informācijas telpā.

Bordāns domā, ka darba grupā jāiesaistās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, vairāku Saeimas komisiju - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas, Juridiskās komisijas un Eiropas lietu komisijas - pārstāvjiem. Tāpat iespēja iesaistīties būs Rīgas Stradiņa universitātei, Latvijas Universitātei, Izglītības un zinātnes ministrijai, Satiksmes ministrijai, Ārlietu ministrijai, Tieslietu ministrijai (TM) un Kultūras ministrijai.

Darba grupu vadīs tieslietu ministrs, kā arī darbam darba grupā tiks piesaistīti arī citi attiecīgās nozares speciālisti.

TM lūdz institūcijām darba grupas dalībniekus deleģēt līdz 18.janvārim.

Kā ziņots, 2012.gada jūlijā valdošā koalīcija vienojās veidot darba grupu, kura strādās pie izmaiņu sagatavošanas likumā "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem". Minētā darba grupa strādāšot arī pie sistēmiskas revīzijas un grozījumu veikšanas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!