Foto: DELFI
Šorīt braukšanas apstākļi pa valsts autoceļiem kopumā ir apmierinoši, bet uz atsevišķiem reģionālajiem ceļiem Talsu, Madonas un Alūksnes apkaimēs izveidojies apledojums, liecina ceļu uzturētāja "Latvijas valsts ceļi" (LVC) informācija.

LVC veic brauktuves pretapledojuma apstrādi ceļu slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas kopumā desmit ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienas otrajā pusē vietām Kurzemē gaidāmi nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, kas veicinās apledojuma veidošanos, informē LVC.

Ceļu uzturētājs arī atgādina, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti ar pretslīdes materiāliem valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas prasībām.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!