Foto: Pixabay
Iespējama defekta dēļ, kas var izraisīt gāzes noplūdi un ļoti retos gadījumos radīt sprādziena risku, sadzīves tehnikas ražotājs "Bosch" aicina zīmolu "Bosch" un "Siemens" no 2006. līdz 2011. gadam ražoto atsevišķo gāzes plīšu īpašniekus un 2004. un 2005. gadā ražoto "Bosch" galda gāzes plīšu īpašniekus pārbaudīt savu ierīci.

To iespējams izdarīt vietnē www.gascookingsafety.com vai arī gāzes plīšu īpašnieki var sazināties ar klientu apkalpošanas dienestu, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji. Sazināties ar klientu apkalpošanas dienestu iespējams, zvanot pa tālruņa numuru: +371 67425232.

Ja gāzes plīts iekļaujas norādītajā riska grupā, skartās ierīces bīstamā detaļa tiks iespējami ātri par brīvu nomainīta īpašnieka mājās, sola uzņēmuma pārstāvji.

"2016. gada beigās pabeigtajā plašajā pārbaudē noteiktās gāzes plītīs atklājās iespējami detaļu bojājumi. Mēs bez kavēšanās veicām visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu, ka šī drošības kampaņa sasniedz pēc iespējas vairāk skarto ierīču īpašnieku. Mēs atvainojamies saviem klientiem par to, ka ir jārisina šāda situācija," sacīja sadzīves tehnikas ražotāja "Bosch" komunikācijas vadītāja Maja Vikmane Ulriha.

Ražotāja pārstāve uzsvēra, ka, ja tiek konstatēts ierīces defekts, nekavējoties jāsazinās ar ražotāju un jāvienojas par pilnvarota servisa meistara vizīti, kurš par brīvu nomainīs savienojuma piederumu.

Lai izvairītos no iespējamajām briesmām, skarto ierīču īpašniekiem ir nekavējoties jāatvieno gāzes padeve, un to nedrīkst lietot, līdz savienojuma piederums ir nomainīts. Pēc tam, kad speciālists būs nomainījis piederumu, ierīce būs droša lietošanai, viņa skaidroja.

Tie, kas jau ir pārbaudījuši savas ierīces, un tie, kas iepriekš nav pieprasījuši savienojuma piederuma nomaiņu, arī tiek aicināti pārbaudīt savas ierīces. Īpašniekiem, kas jau ir nomainījuši bīstamo detaļu, nekādas darbības nav jāveic — savienojuma piederuma atkārtota nomaiņa nav nepieciešama.

Ražotājs informēja, ka kopumā kampaņa skar 170 tūkstošus ierīču.

Vairums no tām pārdotas Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā. Latvijā ir pārdoti aptuveni 2 500 "Bosch" un "Siemens" atsevišķo gāzes plīšu. Kopumā aptuveni pieci tūkstoši šo ierīču ir pārdoti Lietuvā, un 326 vienības — Igaunijā.

Drošības kampaņa ar visu iespējamo komunikācijas kanālu pieejamību notiek visās valstīs, kur skartās ierīces varētu būt pārdotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!