Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) noteikto naudas sodu 100 eiro apmērā par pārkāpumiem Eiropas Parlamenta EP vēlēšanu kampaņā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) samaksās, sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka iepazīsies ar KNAB lēmumu, lai precīzi saprastu, par ko partiju apvienība ir sodīta, taču pieļāva, ka ir pieļauta neuzmanības kļūda.

"Skaidrs, ka speciāli mēs neko neslēpām. Ir notikusi cilvēcīga kļūda, kuru mēs nākotnē centīsimies vairs nepieļaut," teica Brigmanis.

Sods ZZS piemērots, jo tā deklarācijā nebija norādījusi izdevumus par pasta pakalpojumiem, reklāmām internetā. ZZS deklarācijā neprecīzi bija arī norādījusi izdevumus par reklāmu radio un vidē.

KNAB piecām partijām par pārkāpumiem 2014.gada EP vēlēšanu kampaņā piemērojis naudas sodus.

Izvērtējot partiju un to apvienību iesniegtās deklarācijas, KNAB amatpersonas pret piecām partijām vai to apvienībām uzsāka administratīvo pārkāpumu lietvedību, tika pieņemti lēmumi par to saukšanu pie administratīvās atbildības, uzliekot naudas sodu kopsummā par 2870 eiro.

Partijai "Alternative" piemērots naudas sods 2,7 tūkstošu eiro apmērā. KNAB skaidro, ka "Alternative" nebija norādījusi izdevumus par prezentācijas materiāliem 28 tūkstošu eiro apmērā un dāvinājumus 28 tūkstošu eiro apmērā. Tāpat partija nebija ievērojusi saņemto ziedojumu publicēšanas kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!