Foto: LETA
Latviski nerunājošo deputātu Valēriju Kravcovu (SC) izslēdzot no Saeimas sastāva ir jārēķinās ar tiesas darbiem, pirmdien raidījumā "900 sekundes" sacīja ZZS līderis Augusts Brigmanis.

ZZS, pirms lemt vai atbalstīt lēmumprojektu par Kravcova izslēgšanu nepietiekamo valsts valodas zināšanu dēļ, kas nepieciešamas profesionālo pienākumu veikšanai, vēlas iepazīties ar deputāta nostāju un saprast - vai viņš vēlas apgūt latviešu valodu.

Brigmanis intervijā uzsvēra – deputātu var izslēgt, bet tādā gadījumā ir jārēķinās ar tiesāšanos un ZZS līderis pārliecinās, ka Kravcovs tiesā uzvarētu, savukārt tad būtu jāmaksā kompensācijas. Tāpēc ZZS vēlas runāt ar Kravcovu, lai saprastu viņa nostāju un, ja atklāsies, ka deputāts nevēlas mācīties latviešu valodu, tad lemt par viņa izslēgšanu no Saeimas sastāva.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka apvienība "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) lūgusi no Saeimas deputātu rindām izslēgt latviešu valodu nezinošo Kravcovu.

Kandidējot 10.Saeimas vēlēšanās, Kravcovs norādījis, ka valsts valodu prot sarunvalodas līmenī. Valsts valodas centrs pērn Kravcovu, kurš bija Liepājas domes deputāts, sodīja par valsts valodas nezināšanu, piemērojot 35 latu sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!